Η Jeep γιορτάζει 80 χρόνια ιστορίας και πρωτοπορίας

Το 2021 είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την Jeep, η οποία φέτος γιορτάζει τα 80α της γενέθλια. Οκτώ δεκαετίες κατέχοντας ηγετική θέση στα οχήματα 4×4, στην ελευθερία μετακίνησης και στην περιπέτεια. Ο θρύλος της Jeep ξεκινά το 1941 με το διάσημο Willys MB -το πρώτο όχημα 4×4 μαζικής παραγωγής- αναπτύσσεται στην πάροδο των χρόνων μέσω της συνεχούς παρουσίασης νέων μοντέλων και φτάνει μέχρι το σήμερα, με το όνομα Jeep να αποτελεί συνώνυμο των απόλυτων εκτός δρόμου δυνατοτήτων.

Η εστίαση στην καινοτομία έφερε την εξέλιξη του θρύλου, με την άνεση, την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα να αποτελούν σήμερα και αυτές αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της μάρκας, όπως και οι εκτός δρόμου δυνατότητες. Σήμερα, η Jeep γιορτάζει την είσοδο της στην 8η δεκαετία ζωής ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με τη διάθεση των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων στην ιστορία της, των νέων Renegade 4xe και Compass 4xe. Τα δύο μοντέλα αποτελούν την πρόταση της μάρκας για εξηλεκτρισμένα μοντέλα με δυνατότητα κίνησης με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια, μηδενικούς ρύπους, αλλά και το πλέον πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης που ενεργοποιείται όποτε το χρειαστεί ο οδηγός. Σήμερα το “4xe” χαρακτηρίζει όλα τα 4×4 της Jeep, προσφέροντας κορυφαία απόδοση και εκτός δρόμου δυνατότητες και παράλληλα την ιδανική ισορροπία μεταξύ οδηγικής απόλαυσης και φιλικότητας προς το περιβάλλον.

Στην Ευρώπη η 80η επέτειος θα γιορταστεί με σειρά εκδηλώσεων που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στη μάρκα και την κληρονομιά της. Η πρώτη από αυτές είναι η διαδικτυακή παρουσίαση όπου θα αποκαλυφθούν οι συλλεκτικές εκδόσεις “80th Anniversary”, οι οποίες όχι μόνο τιμούν την 80χρονη ιστορία της μάρκας, αλλά συνεχίζουν και μια μακρά παράδοση που ξεκίνησε το 1966, με την πρώτη ειδική σειρά μοντέλων της Jeep.

Οι νέες ειδικές εκδόσεις “80th Anniversary

Πρωταγωνιστής του 2021 θα είναι η ειδική σειρά “80th Anniversary”, μια συλλεκτική έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στα Renagade, Compass, Wrangler και Gladiator. Η ειδική σειρά βασίζεται στις πλέον δημοφιλής εκδόσεις των μοντέλων και προσφέρει στο βασικό εξοπλισμό της κορυφαία συστήματα άνεσης και ασφάλειας, αλλά και μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Μετά την παρουσίαση του Renegade “80th Anniversary” που είναι ήδη διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά, θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες εκδόσεις των υπολοίπων μοντέλων το 2ο τρίμηνο του έτους.

Παρά το γεγονός ότι κάθε μοντέλο της Jeep έχει το δικό του ξεχωριστό στιλ και χαρακτήρα, η σειρά “80th Anniversary” θα δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ τους, χάρη σε κοινά στοιχεία, όπως τα καθίσματα με το λογότυπο “80th Anniversary”, τον εσωτερικό διάκοσμο με τα γυαλιστερά μαύρα στοιχεία, του ειδικής σχεδίασης τροχούς ελαφρού κράματος και βέβαια το σήμα “80th Anniversary”, με το θρυλικό Willys MB.

80 χρόνια καινοτομίας που καταλήγουν σε μια νέα σελίδα βιώσιμης αυτοκίνησης

Ασφαλώς πολλά έχουν αλλάξει από το 1941, αλλά ο τρόπος με τον οποίο η Jeep δημιουργεί τα οχήματα της έχει μια σταθερή συνισταμένη που καθιστά τα μοντέλα της μάρκας σύμβολα ελευθερίας, περιπέτειας, αυθεντικότητας και πάθους.

Όλα ξεκίνησαν το 1941 με το Willys MB, ενώ το 1949 ακολούθησε το τετρακίνητο Willys Wagon, το οποίο δημιούργησε την κατηγορία των Sport Utility Vehicle (SUV). Λίγο αργότερα ακολούθησε η «ανακάλυψη» των “Premium SUV” με το Wagoneer του 1963. Στην 80χρονη πορεία της, η Jeep, αποτελούσε πάντα τον πρωτοπόρο νέων κατηγοριών και τεχνολογιών και τώρα γράφει μια νέα σελίδα με τα Plug-in Hybrid Renegade 4xe και Compass 4xe, τα οποία σύντομα θα πλαισιώσει το Wrangler 4xe. Το νέο μοντέλο που αποκαλύφθηκε στις Η.Π.Α. τον περασμένο Σεπτέμβριο θα είναι το πλέον ικανό Wrangler που κατασκευάστηκε ποτέ. Ήδη το πρώτο Wrangler στην ιστορία που θα μπορεί να κινείται με μηδενικές εκπομπές ρύπων, ολοκλήρωσε το θρυλικό Rubicon Trail στη οροσειρά Sierra Nevada, μια από τις πλέον δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές, την οποία η Jeep εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιεί για την πιστοποίηση των SUV της.

Με δυναμισμό, υψηλή τεχνολογία, φιλικότητα προς το περιβάλλον και πάντα τον αυθεντικό χαρακτήρα Jeep, η θρυλική μάρκα περνά περήφανα στην 8η δεκαετία της.