Η Renault και η Otodo ανέπτυξαν τεχνολογία που συνδέει το αυτοκίνητο με το έξυπνο σπίτι

Σε συνεργασία με την Otodo, μια γαλλική εταιρεία έξυπνης σύνδεσης στο σπίτι, η Renault δημιούργησε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν αντικείμενα με έξυπνο τρόπο στο σπίτι τους από το αυτοκίνητό τους και αντίστροφα.

Οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μία από τις δύο επιλογές: “Αφήνοντας το σπίτι”, που θέτει το σπίτι τους σε “ύπνο” (μειώνοντας τους θερμοστάτες και σβήνοντας τα φώτα, για παράδειγμα) και το “Φτάνοντας στο σπίτι”, το οποίο ενεργοποιεί τις συσκευές ξανά. Αυτά επιλέγονται από το ταμπλό του οχήματος και μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να περιλαμβάνουν διαφορετικά στοιχεία ή λειτουργίες μέσω μιας εφαρμογής smartphone.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα αυτοκίνητα της Renault που διαθέτουν το τελευταίο σύστημα Easy Link, συμπεριλαμβανομένων των νέων Zoe, Clio και Captur.

Ο Jean-François Labal, επικεφαλής μάρκετινγκ και εταιρικής σχέσης για τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα και υπηρεσίες της Renault, δήλωσε: “Με αυτή την υπηρεσία, προσφέρουμε στους πελάτες μας μια συναρπαστική εμπειρία και ένα απόλυτα ασφαλές σύστημα σύνδεσης των smart αντικειμένων του σπιτιού τους με το όχημά τους. Η διεπαφή για τη ρύθμιση είναι πολύ έξυπνη και έρχεται με δύο πλεονεκτήματα: είναι αυτόματη, έτσι κάνει τη ζωή απλούστερη και εξοικονομεί ενέργεια με το να ανάβει και να σβήνει τα φώτα ανάλογα με τις ανάγκες.

Η σύνδεση μεταξύ του αυτοκινήτου και των συσκευών στο σπίτι παράγεται από την Otodo, η οποία αναπτύσσει την τεχνολογική πλατφόρμα που χρησιμοποιείται από το 2016.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Otodo, Eric Denoyer, δήλωσε: “Η πλατφόρμα, μας επέτρεψε στην Renault να δημιουργήσει μια απλή και καθολική σύνδεση μεταξύ έξυπνων αυτοκινήτων και έξυπνων σπιτιών. Πολύ σύντομα, όλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή την πλατφόρμα για να οργανώσουν την καθημερινή τους ζωή από το αυτοκίνητό τους. ”

Πηγή: Autocar