Η Skoda μας δείχνει περισσότερα στοιχεία για το νέο Octavia

Το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της Skoda επιστρέφει σε ένα νέο teaser βίντεο, πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε μια εβδομάδα από σήμερα στην Πράγα. Η τσεχική εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στο στέισον βάγκον μέσα από ένα βίντεο 18 δευτερολέπτων, το οποίο αποκαλύπτει αρκετά από τα σχεδιαστικά του στοιχεία.

Το νέο Skoda Octavia θα παρουσιαστεί επίσημα στις 11 Νοεμβρίου.

Στο προηγούμενο octavia, συζητήθηκαν ιδιαίτερα τα διαχωρισμένα φώτα και προκάλεσαν αρκετές αντιδράσεις. Στο νέο μοντέλο θα υπάρχουν κανονικά στυλάτα φωτιστικά σώματα, τεχνολογίας LED και σχεδιασμό που θυμίζει το Volkswagen Arteon και το νέο Superb. Τα πίσω φώτα, επίσης τεχνολογίας LED κάνουν μια σύντομη εμφάνιση στο βίντεο για να αποκαλύψουν ότι θα επεκτείνονται στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Μιας και μιλάμε για το octavia combi, πρέπει να μιλήσουμε για το χώρο αποσκευών. Το εξερχόμενο Octavia Combi προσφέρει ήδη περισσότερο από 610 λίτρα, αλλά ο όγκος θα αυξηθεί κ’ άλλο στο μοντέλο της τέταρτης γενιάς και θα φτάνει τα 640 λίτρα. Σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο στέισον είναι 22 mm μεγαλύτερο (στα 4689 mm) και 15 mm φαρδύτερο (στα 1829 mm), ενισχύοντας έτσι τη θέση του Octavia ως ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα στη κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων.

Η Skoda έχει ανακοινώσει ότι θα φέρει ράγες οροφής κάτι που μπορούμε να δούμε και στο teaser βίντεο. Οι τροχοί έως και 19 ιντσών υπόσχονται, μαζί με ένα ελαφρύτερο σώμα, συντελεστή οπισθέλκουσας μειωμένο στο 0,26 για το combi (0,24 για το liftingback)