Θα έρθει το Volkswagen Nivus στην Ευρώπη;

H Volkswagen μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο την γκάμα της και μάλιστα με μοντέλα που θα κυκλοφορούν σε ορισμένα μόνο μέρη. Ένα από αυτά είναι το Nivus το οποίο θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Βραζιλία και θα κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες αγορές της Ευρώπης προς τα τέλη του 2020 με αρχές του 2021.

Το νέο Nivus, που είναι ένα compact crossover, δεν θα απομακρυνθεί πολύ από τη γλώσσα σχεδιασμού της VW και θα δανειστεί στοιχεία από T-Cross και το νέο Golf. Το διαφορετικό στοιχείο του Nivus είναι η κεκλιμένη γραμμή της οροφής που θα του δώσει την coupe αυτή σχεδίαση. Η εσωτερική καμπίνα παραμένει ένα μυστήριο σε αυτό το σημείο, αν και δεν περιμένουμε τίποτα σημαντικά διαφορετικό σε σύγκριση με ένα T-Cross ή ένα Polo.

Η VW South America έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα ορισμένες τεχνικές προδιαγραφές για το Nivus, αναφέροντας ότι θα πωλείται αποκλειστικά με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Η ισχύς θα παρέχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 TSi συνδυασμένο είτε με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με αυτόματο κιβώτιο DSG.