Θα είναι έτσι η δεύτερη γενιά του Toyota GR86;

Η Toyota θα δώσει νέα ζωή στο σπορ αυτοκίνητό της – αυτό ήταν το νέο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019 όταν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε ότι το Toyota 86 θα επιστρέψει για μια δεύτερη γενιά. Η έκδοση του Subaru θα κάνει επίσης μια επιστροφή, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της συνεργασίας.

Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, ωστόσο, η Toyota δεν φαίνεται να θέλει να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τα 86, ούτε υπήρχε κάποια στιγμή που εντοπίστηκε ένα πρωτότυπο – μέχρι τον περασμένο μήνα. Για μια πολύ σύντομη χρονική στιγμή (λίγα δευτερόλεπτα στην κυριολεξία), ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο Toyota 86 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Μίτσιγκαν.

Οι γραφίστες του MOTOR1 δεν σπατάλησαν καθόλου χρόνο και με βάση αυτές τις φωτογραφίες, δημιούργησαν ένα ψηφιακό πρωτότυπο, για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από τη δεύτερη γενιά.

Το κύριο στοιχείο που παρατηρούμε είναι οι προβολείς, οι οποίοι θυμίζουν το GRMN Sports FR Concept Platinum από το 2013. Διαφορετικό είναι και το κάτω μέρος, το οποίο διαθέτει μια πολύ μεγάλη γρίλια και πιο επιθετικό σχεδιασμό στα πλαϊνά του προφυλακτήρα.

Όσον αφορά την παραγωγή, σύμφωνα με τις πηγές η επόμενη έκδοση του πισωκίνητου σπορ αυτοκινήτου θα ονομάζεται GR 86, αντικατοπτρίζοντας τη συμμετοχή της Toyota Gazoo Racing στην ανάπτυξή του. Έτσι το 86 θα έρθει σε σειρά με τα άλλα σπορ αυτοκίνητα της Toyota, όπως το GR Supra και το GR Yaris. Γνωρίζουμε επίσης ότι το επόμενο GR 86 (και το BRZ) θα έχει μεγαλύτερη ισχύ και θα παραμείνει φυσικά ατμοσφαιρικό.

Το επερχόμενο GR 86 θα κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο του 2021.