Κάπως έτσι θα είναι το νέο Golf GTI

Μετά από την μεγάλη αναμονή, η Volkswagen παρουσίασε τελικά το Golf 8 την περασμένη εβδομάδα σε μια ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Wolfsburg της Γερμανίας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια έκδοση hot-hatch έχει ήδη ανακοινωθεί λαμβάνοντας υπόψη το plug-in υβριδικό GTE με τους 245 ίππους, το οποίο έχει ίδια απόδοση με το Golf 7 GTI Performance. Ωστόσο, αρκετοί θα διαφωνήσουν με αυτό και θα περιμένουν υπομονετικά το Grand Touring Injection.

Το GTI πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2020, όταν η VW θα ανακοινώσει το GTI TCR, το πετρελαιοκίνητο GTD και το ισχυρό τετρακίνητο R. Το πρώτο που θα έρθει, θα είναι το απλό GTI, το οποίο προς το παρόν έχει αποτυπωθεί από το X-Tomi Design με τις γνωστές οπτικές αναβαθμίσεις πάνω από ένα πρότυπο της όγδοης γενιάς Golf.

Πάνω από 40 χρόνια έχουν περάσει από το αρχικό Golf GTI, και η VW έχει τελειοποιήσει τη συνταγή ενός hot-hatch. Για την όγδοη γενιά, το μοντέλο αναμένεται να αυξήσει την ισχύ κ’ άλλο, και ο κινητήρας 2.0 TSI θα ξεπερνά τους 250 ενώ με περίπου 300 θα έρθει και το προαναφερθέν μοντέλο TCR. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα είναι το πιο ισχυρό GTI που έχει πωληθεί ποτέ από τη VW, καθώς η περιορισμένη έκδοση του Clubsport S είχε 310 ίππους, δύναμη αρκετή για να διεκδικήσει προσωρινά τον τίτλο για το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς, στο Nürburgring.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).