Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Peugeot 208 GTe

Λίγους μήνες μετά την πρώτη παρουσίαση του νέου super-mini της Peugeot, η γαλλική εταιρεία έχει υπαινιχθεί ότι πρόκειται να αποκαλύψει μια ανανεωμένη, σπορ έκδοση μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με το CarWow και τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, πρόκειται για μια ηλεκτρική σπορ έκδοση του 208, που κατά πάσα πιθανότητα και βάση της λογικής θα ονομαστεί GTe και αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στο φετινό Motor Show της Γενεύης.

Το concept που δημιούργησαν οι γραφίστες του CarWow , δείχνει να έχει μια σειρά προφανών σημείων που υπαινίσσονται τον hot-hatchback χαρακτήρα του. Για αρχή, το δίχρωμο, μαύρο και πράσινο χρώμα είναι εμπνευσμένο από τη βαφή που θα βρείτε σε άλλα αυτοκίνητα επιδόσεων της Peugeot, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου 308 GTi. Το πράσινο λάιμ, επηρεάστηκε άμεσα από το concept Peugeot 508 Sport Engineered, το οποίο ήταν υβριδικό.

Η μάσκα ταιριάζει με αυτή του e-208, υποδεικνύοντας άμεσα την ηλεκτρική φύση του GTe, ενώ υπάρχουν μεγαλύτεροι αεραγωγοί  και διαχύτες στις κάτω γωνίες του μπροστινού προφυλακτήρα. Στο πλάι βρίσκονται σπορ μαρσπιέ, εμπνευσμένα και αυτά από το Peugeot 508 Sport Engineered και φυσικά μεγαλύτερες μαύρες ζάντες. Τέλος, μπορούμε να διακρίνουμε και την αεροτομή που βρίσκεται στο πίσω μέρος.

Το GTe εξακολουθεί να είναι ένα 208, όμως. Έχει πολλά κοινά στοιχεία με το στάνταρ αυτοκίνητο, κυρίως τα φώτα και τα φώτα ημέρας που μοιάζουν με κυνόδοντες και ταιριάζουν στην νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot!