Κάτι παραπάνω από ένα απλό Facelift για το ανανεωμένο Hyundai Santa Fe

Υπάρχουν φορές που οι εταιρείες λένε ότι ένα αυτοκίνητο επόμενης γενιάς είναι ολοκαίνουργιο
όταν στην πραγματικότητα είναι απλά ένα μεγάαααλο Facelift!

Λοιπόν, η Hyundai έκανε το ακριβώς αντίθετο. Για το Facelift του Santa Fe, η μάρκα της Νότιας Κορέας αλλάζει την πλατφόρμα του SUV, κάτι που σπάνια συμβαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το μοντέλο τέταρτης γενιάς (με κωδική ονομασία TM) κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια και κάτι, αλλά θα αλλάξει σημαντικά.

Δύο εικόνες teaser του ανανεωμένου SUV, δείχνουν πώς το μοτίβο της μπροστινής μάσκας θα έχει διαφορετικό σχεδιασμό ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Το 2021 Santa Fe έχει άγρια φωτιστικά σώματα με διπλά κάθετα φώτα ημέρας που εκτείνονται στον μπροστινό προφυλακτήρα για να δημιουργήσουν ένα  «Τ». Αριστερά και δεξιά των διπλών κατακόρυφων φώτων στον προφυλακτήρα, παρατηρούμε μερικές στρογγυλές μονάδες, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι για το ραντάρ cruise control.

Η Hyundai λέει ότι το Santa Fe θα είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που θα βασίζεται σε μια «ολοκαίνουργια πλατφόρμα οχημάτων τρίτης γενιάς». Θα ξεκλειδώσει νέες δυνατότητες όσον αφορά τους κινητήρες, με προγραμματισμένες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Η απροσδόκητη μετάβαση σε μια νέα πλατφόρμα θα αποφέρει οφέλη όσον αφορά την απόδοση, την ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά, σύμφωνα με το δελτίο τύπου..

Στην Ευρώπη, η Hyundai σχεδιάζει να λανσάρει το ανανεωμένο Santa Fe τον Σεπτέμβριο.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).