Καμουφλαρισμένο και το νέο Audi RS3 2020

Η κορυφαία έκδοση του hatchback της Audi, θα τροφοδοτείται από τον γνωστό πεντακύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων. Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυξημένη ιπποδύναμη σε σχέση με το προκάτοχο του ώστε να τα βάλει, πρόσωπο με πρόσωπο, με την νέα Mercedes A45 AMG S που έχει τον πιο δυνατό 2λιτρο κινητήρα με 421 ίππους.

Το πρωτότυπο σε αυτές τις εικόνες φέρει εκτεταμένο καμουφλάζ, αλλά μπορούμε να δούμε ότι το RS3 θα διαθέτει ένα πλήθος μοναδικών σχεδιαστικών στοιχείων που αποσκοπούν στη διαφοροποίηση από το τυποποιημένο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Οι ζάντες αλουμινίου του hyperhatch, είναι σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές που έχουμε δει στα πρωτότυπα του απλού A3 και είναι τυλιγμένες σε ελαστικά με πολύ χαμηλότερο προφίλ. Μπορούμε να διακρίνουμε επίσης τους μεγάλους αεραγωγούς, τα performance φρένα και τις οβάλ RS εξατμίσεις.

Σε αυτή την εκδοχή δεν διακρίνουμε τη λωρίδα χρωμίου που είχαμε δει σε άλλα πρωτότυπα. Παραμένει ασαφές το αν αυτό το στοιχείο σχεδίασης θα φτάσει στη παραγωγή για κάποια έκδοση A3, με τον σχεδιαστή της Audi Andreas Mindt να έχει υποσχεθεί μεγάλες αλλαγές στον εξωτερικό σχεδιασμό του.

Η σειρά μοντέλων απόδοσης RS της Audi Sport είναι πιο πλήρης από ποτέ, με τα μοντέλα TT, A3, A4, A5, A6, A7, Q3 και Q3 Sportback, να διαθέτουν μία. Σύντομα θα έρθει και η ναυαρχίδα RS Q8, η οποία θα έχει περίπου 670 ίππους από τον  υβριδικό V8 της Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid.