Κόντρα : Bmw M2 Competition με το νέο Toyota Supra

Σίγουρα είναι μια κόντρα που πολλοί είχαν σκεφτεί, μιας και το νέο toyota supra έχει καρδιά Bmw, αφού εφοδιάζεται με τον κινητήρα B58.Πρόκειται για έναν 3λιτρο 6κύλινδρο turbo κινητήρα που βλέπουμε και στις BMW Z4 και M240i αλλά και στην προηγούμενη απλή M2.Στο Supra αποδίδει 335 ίππους και 500 Nm ροπής.Απ’ την άλλη η νέα M2 Competition διαθέτει τον επίσης 3λιτρο αλλά διπλοτούρμπινο κινητήρα ,δανεισμένο από τα μοντέλα M3 και M4 με κωδική ονομασία S55.
Αποδίδει 405 ίππους με 550 Nm Ροπής.

Επίσης, εχουν και διαφορετική μετάδοση καθώς το Supra φοράει ένα οκτατάχυτο αυτόματο με torque converter, ενώ η M2 Competition έχει στάνταρ το χειροκίνητο εξατάχυτο ή ένα εφτάρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Η διαφορά ισχύς των δύο κινητήρων δεν θα μπορούσε όμως να είναι μεγάλη δικαιολογία,μιας και αρκετά supra που έχουν δυναμομετρηθεί έχουν δείξει παραπάνω ίππους απ’ αυτούς που ισχυρίζεται η εταιρεία.

Τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτή την κόντρα, θα δείτε στο παρακάτω βίντεο από το Motorsport Magazine.Μια όχι και τόσο κλασική κόντρα των 400 μέτρων, αλλά του ενός χιλιομέτρου.Απολαύστε!