Με πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία και πάνω από 400 ίππους το επόμενο Ford Focus RS

Η προηγούμενη γενιά Focus RS ήταν μεγάλη επιτυχία για την Ford. Με τον 2.3 ecoboost να αποδίδει 350 ίππους, τετρακίνηση και το αγωνιστικό DNA, ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Σπουδαία νέα όμως έχει το CAR για την επόμενη γενιά Focus RS, το οποίο σύμφωνα με αναφορές θα εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία που δεν έχουμε ξαναδεί σε Hot-Hatch.

Το νέο RS λοιπόν, θα διατηρήσει τον 2.3 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ecoboost από τον προκάτοχο του, με μια ήπια υβριδική προσθήκη για επιπλέον ισχύ και αποδοτικότητα. Αυτός ο κινητήρας θα κινεί αποκλειστικά και μόνο τους εμπρός τροχούς. Και εδώ έρχεται η ανατροπή, αφού το αυτοκίνητο θα παραμείνει τετρακίνητο και τον πίσω άξονα θα κινεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Το σύστημα αυτό ονομάζεται, eTwinster και αναπτύχθηκε από την GKN Automotive.

Αυτή η τεχνολογία θα κάνει την επόμενη γενιά Focus Rs να αποδίδει περισσότερους από 400 ίππους, κοιτώντας στα μάτια την Mercedes A45 S AMG που έχει και τον δυνατότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής στον κόσμο. Επιπλέον, και η προσθήκη ενός Drift mode είναι στα σχέδια της Ford.

Η επίσημη ανακοίνωση του προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2020 με την κυκλοφορία του μοντέλου να έρχεται στις αρχές του 2021.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).

One thought on “Με πρωτοποριακή υβριδική τεχνολογία και πάνω από 400 ίππους το επόμενο Ford Focus RS

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.