Μια κουπέ έκδοση Q5 Sportback θα φέρει η Audi με το αναμενόμενο Facelift του SUV

Τα τελευταία χρόνια, η BMW και η Mercedes-Benz αγωνίστηκαν για να γεμίσουν τρύπες στη σειρά SUV τους – σπρώχνοντας παραλλαγές SUV για να πάρουν μερίδιο της αγοράς στην κατηγορία crossover / SUV που σαρώνει. Ωστόσο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Autozeitung.de, η Audi θα μπορούσε να κάνει το πρώτο της βήμα στην αντιστοίχιση των αντιπάλων της. Η έκδοση αναφέρει ότι η Audi αναπτύσσει μια έκδοση Sportback – coupe – του crossover SUV Q5 της.

Το φημολογούμενο Q5 Sportback θα ανακοινωθεί το φθινόπωρο και θα φτάσει στις γερμανικές αντιπροσωπείες την επόμενη άνοιξη, σύμφωνα με το Autozeitung.de. Η νέα παραλλαγή αναπτύσσεται μαζί με ένα ανανεωμένο Q5. Οι φωτογραφίες κατασκόπων έχουν δείξει το κανονικό μη-Sportback Q5 με καμουφλαρισμένα τα εμπρός και πίσω άκρα, υποδεικνύοντας ότι το μοντέλο θα κάνει το Facelift του. Αναμένεται επίσης μια έκδοση SQ5 Sportback, δίνοντας στο κουπέ SUV και την ανάλογη απόδοση.

Τo Q5 Sportback θα ανταγωνίζεται την BMW X4 και την Mercedes GLC Coupe, δύο crossover τύπου κουπέ. Ο σχεδιασμός δίνει στα crossovers μια πιο μοναδική και σπορ εμφάνιση, αντί να προσφέρει ένα άλλο boxy (“σαν κουτί”) crossover όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Το Q5 Sportback είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τους ίδιους κινητήρες που βρίσκονται στο τρέχον – κανονικό – Q5.