Μικρή ανανέωση για το Suzuki Ignis

To νέο Suzuki Ignis έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή αγορά το 2016 και ήρθε η ώρα της μικρής του ανανέωσης. Πιθανότατα δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε ότι πρόκειται για μια νέα έκδοση του μοντέλου κοιτάζοντας μόνο τις φωτογραφίες, αλλά υπάρχουν μερικές αλλαγές που αξίζει να αναφέρουμε.

Στο εξωτερικό υπάρχει ένας ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας και μια νέα μάσκα. Ακόμα, ένας ελαφρώς διαφοροποιημένος οπίσθιος προφυλακτήρας, προσθέτει μια ακόμα πιο χαρακτηριστική εμφάνιση στο Ignis. Το facelift φέρνει επίσης νέους εσωτερικούς χρωματικούς συνδυασμούς και ένα επανασχεδιασμένο συγκρότημα οργάνων, το οποίο όμως δεν είναι ψηφιακό. Όλα τα υπόλοιπα μέσα στην καμπίνα φαίνεται να είναι αμετάβλητα.

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι στην τροφοδότηση του, όπου υπάρχει ο αναβαθμισμένος 1,2 DUALJET ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας των 1,2 λίτρων, o οποίος συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα που φέρει μπαταρία ιόντων λιθίου 10Ah. Αυτό το ήπιο υβριδικό σύστημα προσφέρει μια πιο ισχυρή απόκριση κινητήρα, βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη κατανάλωση με λιγότερους ρύπους, λέει ο ιαπωνικός κατασκευαστής.

Προαιρετικά διαθέσιμο θα είναι επίσης ένα νέο αυτόματο κιβώτιο CVT. Η αυτοκινητοβιομηχανία υπόσχεται ότι θα προσφέρει “ισχυρή απόδοση επιτάχυνσης σε χαμηλές ταχύτητες και εξαιρετική απόδοση καυσίμου κατά την κύλιση σε υψηλές ταχύτητες”.

Το ανανεωμένο Ignis θα κυκλοφορεί στην αγορά την άνοιξη του 2020.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).