Νέα και αποκλειστικά χαρακτηριστικά με την έκδοση MINI Electric Collection για το MINI Cooper SE

Από το Μάρτιο του 2021 το MINI Cooper SE υπόσχεται ακόμα πιο διασκεδαστική οδήγηση στους φίλους της ηλεκτροκίνησης, με φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Το νέο MINI Electric Collection σηματοδοτεί τον ερχομό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της πολυτελούς Βρετανικής μάρκας. Το edition model συνδυάζει τα καλύτερα οπτικά χαρακτηριστικά  που δημιουργήθηκαν για την τελευταία έκδοση του MINI, όπως το επανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα και η οροφή Multitone Roof, με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Μία μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τους στρογγυλούς προβολείς και την εξαγωνική μάσκα ως τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εμπρός τμήμα του MINI Cooper SE. Η λίστα εξοπλισμού των edition models περιλαμβάνει εξωτερικό φινίρισμα Island Blue metallic, που προσφέρεται για πρώτη φορά με το MINI Cooper SE. Εναλλακτικά, διατίθεται η νέα μεταλλική απόχρωση Rooftop Grey. Το MINI Electric Collection διαθέτει επίσης Multitone Roof, που είναι μοναδική στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του MINI. Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνικής βαφής, τα εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη έχει δημιουργήσει μία εντυπωσιακή χρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το Jet Black, που αναπτύσσεται από τα πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα.

Η αποκλειστική σχεδίαση του καπό και οι πλαϊνές ρίγες συνεισφέρουν στην εκφραστική εμφάνιση του αυτοκινήτου και με τη δική τους διακριτική χρωματική διαβάθμιση, εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία της πολύχρωμης οροφής (Multitone Roof). Μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, ζάντες αλουμινίου 17-ινστών MINI Electric Collection Spoke και στοιχεία εξωτερικού σε γυαλιστερό Piano Black, όπως τα πλαίσια της μάσκας, των προβολέων και των πίσω φώτων, λογότυπα MINI, η ονομασία του μοντέλου στο πίσω τμήμα, χειρολαβές θυρών και πλαϊνά φινιστρίνια, ενισχύουν την ανεπιτήδευτη, σπορ εμφάνιση.

Επιπλέον, το MINI Electric Collection διαθέτει προβολείς Adaptive LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα φώτων, διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ με χαραγμένο το λογότυπο του ηλεκτρικού MINI, σπορ καθίσματα Light Grey σε συνδυασμό υφάσματος/δερματίνης, νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού με φινίρισμα MINI Yours Aluminium και ανθρακί επένδυση οροφής. Ο ποιοτικός και πολυτελής χαρακτήρας του εσωτερικού αναδεικνύεται επίσης με το σπορ τιμόνι από δέρμα nappa, το οποίο φέρει το λογότυπο του ηλεκτρικού MINI στα edition models.

Το MINI Electric Collection υπόσχεται μία αποκλειστική εμπειρία διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το ειδικό σετάρισμα του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, χαρίζουν στο MINI Cooper SE τη γνώριμη ευελιξία MINI. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, επιτρέπει αυτονομία από 203 μέχρι 234 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Νέα πακέτα εξοπλισμού με συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού διατίθεται προαιρετικά για το edition model του MINI Cooper SE. Θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρεται για πρώτη φορά αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης στις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Ο βασικός εξοπλισμός του MINI Cooper SE περιλαμβάνει το πακέτο Connected Navigation. Το πακέτο Connected Navigation Plus περιέχει Head-Up Display, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου  (Wireless Charging), Concierge Service και λειτουργίες MINI Connected XL.

Η νέα λειτουργία Lane Departure Warning αποτελεί τμήμα του Driver Assistance Package και προειδοποιεί τον οδηγό  για τον κίνδυνο ακούσιας παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με δονήσεις στο τιμόνι. Το νέο Driver Assistance Package Plus περιλαμβάνει Active Cruise Control, τώρα με λειτουργία Stop & Go, για πρώτη φορά. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο σύστημα  να επιβραδύνει το MINI Cooper SE μέχρι να σταματήσει τελείως εάν χρειαστεί. Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απαλό πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού για να αρχίσει να κινείται πάλι το αυτοκίνητο  και να συνεχίσει χρησιμοποιώντας αυτόματο έλεγχο ταχύτητας και απόστασης. Το σύστημα παρέχει στον οδηγό αποτελεσματική υποστήριξη, κυρίως σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, και μπορεί μεν η διασκεδαστική οδήγηση να περιορίζεται λίγο, ωστόσο ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει εξαιρετική οδηγική άνεση.

Δελτίο Τύπου: Mini Hellas