Νέοι εξακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες για την BMW Σειρά 7

Από τον Ιούλιο του 2020, νέοι εξακύλινδροι εν σειρά κινητήρες diesel έρχονται να αναδείξουν την υπεροχή και να αυξήσουν την απόδοση πολυάριθμων μοντέλων της BMW Σειράς 7. Οι εξελιγμένες κινητήριες μονάδες υπόσχονται βελτιωμένες επιδόσεις και βελτιστοποιημένη απόδοση. Επιπλέον, διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία με μίζα γεννήτρια 48-volt. Χάρη σε ένα προηγμένο σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων, όλα τα μοντέλα diesel της BMW Σειράς 7 θα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d. Εξάλλου, από το Ιούλιο του 2020, η τελευταία έκδοση του Integral Active Steering θα διατίθεται για όλες τις εκδόσεις του πολυτελούς sedan. Επίσης, η γκάμα ειδικού εξοπλισμού εμπλουτίζεται με νέα εξωτερικά χρώματα και υψηλής ποιότητας προτάσεις από την BMW Individual.

Οι κινητήρες diesel της τρέχουσας γενιάς προσφέρονται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Το σύνολο που χρησιμοποιείται στα μοντέλα BMW 730d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,9 – 4,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 128 – 123 g/km), BMW 730d xDrive (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,2 – 5,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 138 – 133 g/km), BMW 730Ld (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,0 – 4,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 130 – 126 g/km), BMW 730Ld xDrive (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,3 – 5,1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 139 – 133 g/km) εντυπωσιάζει με την αυξημένη κατά 21 hp ισχύ, συνολική 286 hp, ενώ η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 30 Nm στα 650 συνολικά, και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.500 και 2.500 σαλ. Η εξαιρετικά άμεση απόκριση είναι αποτέλεσμα της περαιτέρω βελτιωμένης Τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, που περιλαμβάνει υπερσυμπίεση δύο σταδίων με μεταβλητή γεωμετρία του συστήματος εισαγωγής. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού Common Rail έχει επίσης βελτιστοποιηθεί και τώρα διανέμει το καύσιμο στο θάλαμο καύσης με μέγιστη πίεση 2.700 bar.

Η αύξηση ισχύος βελτιώνει αισθητά την επιτάχυνση των πολυτελών sedan. Για παράδειγμα, η επιτάχυνση 0 – 100 km/h τόσο της BMW 730d όσο και της BMW 730d xDrive έχει βελτιωθεί κατά 0,2 δευτ. στα 5,9 και 5,6 δευτ. αντίστοιχα. Στο αποτέλεσμα αυτό προστίθεται οικονομία καυσίμου έως 0,6 lit / 100 km.

Η νέα γενιά κινητήρων που βρίσκεται κάτω από το καπό των BMW 740d xDrive (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,4 – 5,2 l/100 km, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 142 – 136 g/km) και BMW 740Ld xDrive (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,4 – 5,2 l/100 km, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 143 – 137 g/km) προσφέρει αυξημένες επιδόσεις και βελτιωμένα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Η μέγιστη ισχύς του νέου, εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα έχει αυξηθεί κατά 20 hp και φτάνει τα 340 hp. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 20 Nm στα 700 Nm και είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.250 σαλ. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζει επίσης υπερσυμπίεση δύο σταδίων με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού Common Rail. Το σύστημα υπερσυμπίεσης διαθέτει μεταβλητή γεωμετρία εισαγωγής στα στάδια υψηλής και χαμηλής πίεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη ελκτική ισχύ που συμβάλλει στην αύξηση των επιδόσεων. Για παράδειγμα, η BMW 740d xDrive επιταχύνει τώρα από 0 στα 100 km/h σε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτερα κατά 0,2 δευτ. Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο έχει μειωθεί κατά 0,4 lit./100 km.

Και οι δύο νέες κινητήριες μονάδες διαθέτουν σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων. Τα στοιχεία του συστήματος που βρίσκονται κοντά στον κινητήρα περιλαμβάνουν έναν οξειδωτικό καταλύτη και μία επίστρωση καταλύτη SCR στο φίλτρο σωματιδίων diesel. Για βέλτιστη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOX), τοποθετείται και μία δεύτερη μονάδα επεξεργασίας καυσαερίων στην έξοδο του σχετικού συστήματος SCR. Ως αποτέλεσμα, τα μοντέλα της BMW Σειράς 7 με το νέο, εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Βελτιωμένη επιτάχυνση και απόδοση χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία 48- volt .
Η ήπια υβριδική τεχνολογία στις νέες εκδόσεις του κινητήρα diesel συμβάλλει επιπλέον στην άμεση απόκριση και την καλύτερη απόδοση. Αποτελείται από μία μίζα-γεννήτρια 48-volt που καθιστά πιο αποτελεσματική την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης, και μία πρόσθετη μπαταρία για αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Η ισχυρή μίζα γεννήτρια μπορεί να χρησιμοποιείται και για μείωση του φορτίου του θερμικού κινητήρα, δημιουργώντας ηλεκτρική ώθηση κατά την επιτάχυνση. Η πρόσθετη ισχύς των 11 hp που παράγεται στιγμιαία υποστηρίζει τη δυναμική εκκίνηση και την επιτάχυνση.

Integral Active Steering με αυξημένη υποβοήθηση κατά τους ελιγμούς, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί και προτάσεις από την BMW Individual .
Παράλληλα με το λανσάρισμα των νέων εξακύλινδρων εν σειρά κινητήρων, η τελευταία έκδοση του Integral Active Steering θα διατίθεται για όλες τις εκδόσεις της BMW Σειράς 7 από τον Ιούλιο του 2020. Το προαιρετικό σύστημα ανάρτησης συνδυάζει κρεμαγιέρα με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού στον εμπρός άξονα με ενεργό σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς. Αυτό μεταφράζεται σε βελτιστοποιημένη ευελιξία και έλεγχο στις υψηλότερες ταχύτητες και άνεση κατά τη διάρκεια ελιγμών. Ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες κάτω των 3 km/h, οι πίσω τροχοί περιστρέφονται αντίθετα με τους εμπρόσθιους, βελτιώνοντας την ευελιξία του πολυτελούς sedan όταν εισέρχεται ή εξέρχεται από θέσεις στάθμευσης ή ελίσσεται σε στενούς χώρους.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης του εσωτερικού και του εξωτερικού επεκτείνονται. Η γκάμα νέων εξωτερικών χρωματισμών για τα μοντέλα της BMW Σειράς 7 θα περιλαμβάνουν τώρα το Phytonic Blue metallic και το Frozen Bluestone metallic της BMW Individual. Μία φρέσκια νότα πολυτέλειας προστίθεται στην καμπίνα με τη νέα έκδοση της πλήρως δερμάτινης επένδυσης BMW Individual Merino σε Smoke White/Night Blue/Black και το δερμάτινο τιμόνι της BMW Individual.