Νέο διθέσιο Sports Car αλλά και νέο SUV για την Maserati

Η Maserati βρίσκεται σε μία φάση εξέλιξης και αναγέννησης, κάτι που σίγουρα χρειάζεται για να κερδίσει νέους αγοραστές αλλά και να αντεπεξέλθει στον βαρύ ανταγωνισμό των premium μοντέλων.
Αν και έχει ανακοινώσει ότι έρχονται νέα μοντέλα,  τώρα η ιταλική μάρκα κυκλοφόρησε νέα στοιχεία που λίγο πολύ περιγράφουν τη στρατηγική της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τα πρώτα καλά νέα είναι ότι η πολυαναμενόμενη Alfieri, θα βρίσκεται σύντομα κοντά μας. Το διθέσιο κουπέ της, το είχαμε δει ως concept ( όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία ) το 2014 στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Η εταιρεία μας έδωσε κάποιες λεπτομέρειες πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε roadster, καθώς και ότι θα έχει την επιλογή ενός ηλεκτρικού κινητήρα τριών μοτέρ και σύστημα μπαταριών 800 volt. Τώρα μας λένε ότι μπορούμε να περιμένουμε να φτάσει στην παραγωγή στη Modena το επόμενο έτος, αρχικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης (πιθανώς μια έκδοση του Alfa twin-turbo V-6) αλλά και με την επιλογή ενός ηλεκτρικού κινητήρα. Το 2020, θα δούμε και μια υβριδική έκδοση του υπάρχοντος Ghibli.

Το επόμενο βήμα θα είναι ένα SUV ( μικρότερο από το Levante ), το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί σε μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Cassino νότια της Ρώμης, όπου κατασκευάζονται και τα Alfa Romeo Giulia και  Stelvio. Η παραγωγή θα ξεκινήσει “μέχρι το 2021” σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση και ότι κατά πάσα πιθανότητα, θα προσφερθεί και με κάποια μορφή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Τέλος, θα υπάρξουν αντικαταστάσεις για το GranTurismo και το GranCabrio.