Νέο πακέτο εξοπλισμού για το MINI John Cooper Works εμπνευσμένο από το GP

Από τον Ιούλιο του 2020, το GP Pack θα παρέχεται ως εργοστασιακός εξοπλισμός για το αυτοκίνητο John Cooper Works.Έτσι οι κάτοχοι των MINI John Cooper Works θα μπορούν τώρα να βιώνουν στην καθημερινότητά τους τη μαγική αύρα του μοντέλου που κατασκευάζεται σε μόλις 3.000 αντίτυπα. Τα αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης και εξοπλισμού θα μεταφέρουν αυθεντική αγωνιστική αίσθηση στο δρόμο.

Το John Cooper Works GP Pack περιλαμβάνει στοιχεία εξοπλισμού που εκφράζουν μοναδικά το πάθος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το περιεχόμενο του πακέτου  είναι τέλεια εναρμονισμένο με την αισθητική και το χαρακτήρα του MINI John Cooper Works. Βασίζεται στην τεχνογνωσία που κρύβει μέσα της την έξαψη της αγωνιστικής πίστας, και η οποία είναι το μυστικό των θρυλικών επιδόσεων όλων των μοντέλων με το σήμα John Cooper Works, ενώ προέρχεται από τη διαδικασία εξέλιξης του νέου MINI John Cooper Works GP. Το πακέτο επιτρέπει μία καθαρόαιμη αναβάθμιση του σπορ προφίλ του MINI John Cooper Works

Το γκρι μεταλλικό (Racing Grey) του αμαξώματος σε συνδυασμό με το ασημί μεταλλικό (Melting Silver) της οροφής, της πίσω αεροτομής JCW και των καλυμμάτων καθρεπτών ήταν αποκλειστικά χαρακτηριστικά του MINI John Cooper Works GP μέχρι τώρα. Μαζί με τη μαύρη εισαγωγή αέρα στο καπό, τις μαύρες χειρολαβές και τη μαύρη τάπα του ρεζερβουάρ, προδίδουν τώρα τη στενή σχέση μεταξύ των δύο εξαιρετικών αθλητών. Οι 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου σχεδίασης John Cooper Works Cup Spoke κοσμούνται με το σήμα “GP” στα κεντρικά καπάκια. Τα πλαίσια των προβολέων σε Piano Black και τα σκουρόχρωμα εσωτερικά των προβολέων και των πίσω φώτων, το μαύρο λογότυπο στο MINI και την πίσω πόρτα, καθώς και οι διακοσμητικές λωρίδες των μαρσπιέ με λογότυπο “GP”, υπογραμμίζουν επιπρόσθετα την εντυπωσιακή εμφάνιση των οχημάτων με το νέο John Cooper Works GP Pack.

Αν και εμφανώς εμπνευσμένο από το μηχανοκίνητο αθλητισμό, το MINI John Cooper Works είναι ασυναγώνιστο και για καθημερινή χρήση. Μία αμίμητη αγωνιστική αίσθηση είναι διάχυτη στην τετραθέσια καμπίνα του αυτοκινήτου, ενώ το MINI John Cooper Works GP έχει σχεδιαστεί ως διθέσιο ενσαρκώνοντας με συνέπεια την πεμπτουσία των σπορ επιδόσεων. Το νέο John Cooper Works GP Pack περιλαμβάνει σπορ καθίσματα JCW με επένδυση Leather Dinamica και το έμβλημα “GP”. Το λογότυπο κοσμεί επίσης τα πατάκια οδηγού και συνοδηγού, ενώ τόσο τα εμπρός όσο και τα πίσω πατάκια έχουν φινίρισμα με κόκκινη ραφή. Το δερμάτινο τιμόνι John Cooper Works, που περιλαμβάνεται στο νέο GP Pack, ξεχωρίζει για τη μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία του. Το τιμόνι φέρει επένδυση Walknappa Leather, κόκκινη ραφή και μεταλλικό ένθετο, προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης. Σε συνδυασμό με το προαιρετικό 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, τα μεταλλικά shift paddles στο τιμόνι με λογότυπο “GP” κατασκευάζονται επίσης με μία διαδικασία 3D εκτύπωσης.

Η συλλογή MINI Original περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα ελκυστικών αξεσουάρ εξατομίκευσης, άριστα προσαρμοσμένων στο σπορ πνεύμα του John Cooper Works GP Pack. Η δυναμική προσωπικότητα του MINI John Cooper Works ενισχύεται με μία εισαγωγή αέρα στο καπό, τα λεγόμενα πλαϊνά φινιστρίνια και μία χειρολαβή πίσω πόρτας από πλεχτό carbon, μαζί με ένα μαύρο ένθετο της μεσαίας γραμμής. Η σπορ αίσθηση στο εσωτερικό επιτείνεται με στοιχεία όπως η λαβή επιλογέα John Cooper Works και η λαβή χειρόφρενου John Cooper Works από ανθρακόνημα με επένδυση πλαισίου επιλογέα από Alcantara.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).