Η Tesla πέρασε την Porsche στο Nürburgring;

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός (τέλη Αυγούστου) από την ανακοίνωση του νέου ηλεκτρικού υπερ-μοντέλου της Porsche, Taycan, αλλά και την ανακοίνωση του τρομερού χρόνου που έκανε στην πίστα Nürburgring.

Το Taycan Turbo S που είχε χρησιμοποιήσει η γερμανική εταιρεία κατάφερε να διασχίσει την “Πράσινη Κόλαση” σε μόλις 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, σπάζοντας το ρεκόρ για τον πιο γρήγορο χρόνο 4θυρου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου.Μάλιστα το συγκεκριμένο της επίτευγμα, η Porsche το διέδωσε ιδιαίτερα, κάτι που στα αυτιά της Tesla και του Elon Musk έφτασε ως πρόκληση…

Και έτσι έγινε μιας και η απάντηση ήρθε με επίσημο τρόπο μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό Twitter του Elon στον οποίο έγραψε: «Την επόμενη εβδομάδα, με ένα Model S στο Nürburgring».   

Δυο εβδομάδες αργότερα η Tesla επισκέφθηκε ξανά την πίστα με ένα νέο μοντέλο με το όνομα ” Model S Plaid”, το οποίο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες κυριολεκτικά διέλυσε το ρεκόρ της Taycan σημειώνοντας χρόνο κοντά στο 7’23. Ο γύρος του Tesla χρονομετρήθηκε από τον φωτογράφο Stefan Baldauf ο οποίος παρακολουθεί την πίστα, χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση από την αμερικανική εταιρεία.

Τα δύο Model S που βρέθηκαν στο Nürburgring ήταν οι εκδόσεις “Plaid” με τρεις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση, πιο επιθετικό στήσιμο, φαρδύτερα μετατρόχια, φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερα φρένα και πιο σπορ ελαστικά (το κόκκινο πρωτότυπο φορά Michelin Pilot Sport Cup 2 και το μπλε Goodyear Eagle F1 Supersport RS).

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Tesla πέρασε την Porsche στο Nürburgring;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.