Ξεπέρασε τις 200.000 πωλήσεις το Citroën Berlingo

Από την πρώτη κυκλοφορία του, τον Σεπτέμβριο του 2018 και μέχρι σήμερα, η 3η γενιά του Berlingo έχει σημειώσει περισσότερες από 200.000 πωλήσεις (Berlingo και Berlingo Van), με τις 150.000 να είναι από το 2019, τοποθετώντας το μοντέλο στη δεύτερη θέση των παγκοσμίων πωλήσεων στη γκάμα της Citroën, πίσω μόνο από το C3.

Η μεγάλη του επιτυχία για λογαριασμό της Citroën στην Ευρώπη, υπογραμμίζεται από το γεγονός πως στην κατηγορία του για το 2019*, το Berlingo Van είχε το 16% των συνολικών πωλήσεων της κατηγορίας του, με τα 2/3 αυτών να αφορούν την επαγγελματική του εκδοχή και το 1/3 την επιβατική.

Η εμπορική επιτυχία της 3ης γενιάς του Berlingo έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο momentum της Citroën, της μάρκας που για το 2019* καταγράφηκε ως αυτή με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη ανάμεσα στους 12 κατασκευαστές αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Με την άνεση που προσφέρει, τον εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας και ιδιαίτερα με τα τεχνολογικά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, η 3η γενιά του Berlingo, επιβεβαιώνει τη δυναμική της με τις πολύ καλές επιμέρους επιδόσεις ανά έκδοση:

  • Σχεδόν ένα στα τέσσερα οχήματα που πωλούνται, είναι στις εκδόσεις Driver και Worker που έχουν το πληρέστερο πακέτο εξοπλισμού.

  • Το 80% των αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένα με Extenso® Cabin (3 μπροστινά καθίσματα).

  • Το ένα στα τέσσερα οχήματα είναι εφοδιασμένο με Surround Rear Vision (με κάμερα πίσω και στον καθρέπτη του συνοδηγού, που προβάλλει τις εικόνες σε μια οθόνη 5” που τοποθετείται στη θέση του εσωτερικού καθρέπτη του αυτοκινήτου).

    1. Πάνω από το 60% των πωλήσεων αφορούν τις κορυφαίες εκδόσεις εξοπλισμού: Feel και Shine.

    2. Σχεδόν το 35% των αυτοκινήτων έχουν στοιχεία έξτρα εξοπλισμού για το διάκοσμο της καμπίνας.

    3. Σχεδόν το 40% των αυτοκινήτων είναι εφοδιασμένα με κάμερα οπισθοπορείας με το σύστημα Top Rear Vision (με ψηφιακή αναπαράσταση του αυτοκινήτου σε κάτοψη και πραγματική απεικόνιση του περιβάλλοντος σε περίμετρο 180ο του αυτοκινήτου).