Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του νέου Hyundai Tucson

Τα mainstream crossover SUV ανήκουν σίγουρα στις πιο δημοφιλής κατηγορίες αυτοκινήτων, απέχουν όμως πολύ από το να είναι τα πιο συναρπαστικά. Παρ’ όλα αυτά, η Hyundai λέει ότι το νέο Tucson θα μας «φρικάρει» με τον ανανεωμένο σχεδιασμό του. Έχουμε δει πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την επόμενη γενιά κατά τη δοκιμή στο Nürburgring, με τελευταίο σετ να είναι το πιο αποκαλυπτικό.

Και δε χρειάστηκε πολύς χρόνος ώστε στο Kolesa.ru να επανεξετάσουν την αρχική απόδοση του νέου Tucson για να ταιριάζει με το δοκιμαστικό όχημα. Οι πιο προφανείς αλλαγές έχουν σημειωθεί στο πίσω μέρος όπου το crossover έχει τελείως καινούργια πίσω φώτα με μια φωτιστική μπάρα, που καλύπτει ολόκληρο το πλάτος της πίσω πόρτας, να τα ενώνει.

Το όχημα δοκιμής δεν είχε τα επανασχεδιασμένα πίσω φώτα δεδομένου ότι χρησιμοποίησε ένα σύνολο προσωρινών, είχε όμως ανοίγματα στα οπίσθια φτερά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών για να αποκαλύψουν ουσιαστικά το πραγματικό σχήμα τους. Μία άλλη αλλαγή, σε σχέση με την αρχική απόδοση είναι στο πλευρικό προφίλ, όπου τα προστατευτικά πάνω από τους τροχούς έχουν σχήμα μπούμερανγκ. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό στοιχείο, που είναι καλυμμένο στο καμουφλαρισμένο όχημα δοκιμής, είναι το μαύρο κομμάτι στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της αιωρούμενης οροφής.

Η εμπρόσθια όψη παραμένει σχεδόν η ίδια και θα παρατηρήσετε το περίπλοκο μοτίβο της μάσκας παρόμοιο με το concept του Grandmaster, που πλαισιώνεται από ένα ζευγάρι ασυνήθιστα μικρών προβολέων LED και ένα δεύτερο σύμπλεγμα που βρίσκεται χαμηλότερα στον προφυλακτήρα. Αυτό που μπορούμε να πούμε προς το παρόν, είναι ότι όντως φαίνεται να έχει ένα ιδιαίτερο και ταυτόχρονα ελάχιστα φουτουριστικό σχεδιασμό.