Πακέτο βελτίωσης του Toyota Supra από την AC Schnitzer

Τον οίκο AC Schnitzer τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τα βελτιωτικά πακέτα για τα μοντέλα της Bmw. Tο νέο Toyota Supra διαθέτει κινητήρα και τεχνολογία της Bmw.Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος ανακοίνωσε ένα πακέτο αναβάθμισης για το Supra GR.

Ξεκινώντας από τις αισθητικές αλλαγές, το AC Supra φοράει ένα επιθετικό μπροστινό splitter και μία εξίσου επιθετική  σταθερή αεροτομή από ανθρακονήματα . Νέοι τροχοί πέντε ακτίνων 20 ιντσών, εισαγωγές από ανθρακονήματα και μία νέα βάση πινακίδας, ολοκληρώνουν το look. Οι τροποποιήσεις στον κινητήρα και οι αυξημένη απόδοση είναι αυτό που θα φέρει το μεγαλύτερο χαμόγελο στους οπαδούς του Supra όμως.

Η AC αυξάνει την ισχύ του εξακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενοου κινητήρα 3,0 λίτρων της BMW από τους 460 στους 400 ίππους και την ροπή από τα 500 στα 600 Nm. Ένα νέο τελικό εξάτμισης και ένας downpipe (προαιρετικά) έχουν προστεθεί για καλύτερο ήχο. Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του βελτιωμένου Supra αλλά είναι σίγουρο πως η αύξηση της ισχύος θα έχει θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις 0-100 χλμ/ώρα και στην τελική ταχύτητα.

Εκτός από τον κινητήρα, η AC Schnitzer επεμβαίνει και στην ανάρτηση του μοντέλου με RS coil-over, και προαιρετικά χαμηλωμένα ελατήρια(-15mm). Επιπλέον, οι απολήξεις της εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι  σε carbon ή black anodized απόχρωση προσφέρουν μια πιο δυναμική ηχητική εμπειρία

Περισσότερες πληροφορίες: στο website της AC Schnitzer

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).