Πλησιάζει η αποκάλυψη του προσιτού Couper Crossover VW Nivus

Η Volkswagen γνωρίζει πολύ καλά τι θέλουν οι καταναλωτές και για αυτό επενδύει κ΄ άλλο στην δημιουργία crossover αυτοκινήτων. Με αυτό υπόψιν, η αποκάλυψη του Nivus πλησιάζει, ως ένα νέο μικρό και προσιτό crossover, αρχικά για τη Νότια Αμερική και αργότερα για την Ευρώπη.

Στην ετήσια συνέντευξη τύπου της Volksagen AG, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει τον όρο “New Urban Coupe” μαζί με την παραπάνω φωτογραφία από το μικρό SUV. Αυτό που μπορούμε να δούμε είναι ανάμεικτα στοιχεία από το νεότερο Polo και από το T-Cross, με μια όμως πιο καμπυλωτή οροφή που δημιουργεί το κουπέ του σχήμα.

Σε ένα προηγούμενο teaser που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, το σύντομο βίντεο μας επέτρεψε να ρίξουμε μια ματιά στο εσωτερικό της καμπίνας, όπου το τιμόνι με υπερηφάνεια έφερε το ενημερωμένο λογότυπο της VW που έκανε το ντεμπούτο του με το νέο Golf και ID.3. Όχι ότι αποτελεί μεγάλη έκπληξη, αλλά το εσωτερικό μεταφέρεται από το T-Cross, με ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων που συνοδεύεται από μια ομοιόμορφη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.

Η VW South America ανακοίνωσε προηγουμένως ότι η τοπική έκδοση θα είναι διαθέσιμη με έναν τρικύλινδρο κινητήρα 1.0 λίτρων που θα συνδυάζεται τόσο με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με αυτόματο 7άρι DSG, με τις δύο εκδόσεις να στέλνουν την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, καθώς το 4Motion δεν θα είναι διαθέσιμο.

Η πλήρης αποκάλυψη του νέο Coupe Crossover, που βασίζεται στην πλαρφόρμα MQB, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί αυτή την άνοιξη στη Βραζιλία, με την ευρωπαϊκή παραλλαγή να ακολουθήσει το 2021.