Ποια είναι η τιμή του ηλεκτρικού Mini Cooper SE στην Ελλάδα;

Το νέο Mini Cooper SE, το οποίο είδαμε και στην έκθεση αυτοκινήτου, είναι το νέο αμιγώς ηλεκτρικό cooper και είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά με αρχική τιμή τα 33.999€.

Το Cooper SE βασίζεται στην τρίθυρη εκδοχή του Mini και έχει αρκετές αλλαγές στο εξωτερικό. Όντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν χρειάζεται μεγάλους αεραγωγούς για την ψύξη κινητήρα, έτσι μια πιο κλειστή μάσκα με το ειδικό σηματάκι που θυμίζει “μπρίζα” το διαφοροποιούν από τις άλλες εκδόσεις. Ανασχεδιασμένες είναι και οι ζάντες ενώ στο πίσω δεξί φτερό βρίσκεται η υποδοχή για την φόρτιση του. Στο πίσω μέρος η απουσία της εξάτμισης κάνει την μεγάλη διαφορά.

Τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και αποδίδει 184 ίππους και 270 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 150 χλμ./ώρα. Διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 32,6 kWh, που ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης, χαρίζει αυτονομία από 235 έως 275 χλμ. Όσον αφορά την φόρτιση του, με συμβατικό φορτιστή 11 kW γίνεται σε 3,5 ώρες με το 80% να ολοκληρώνεται σε 2,5 ώρες. Με ταχυφορτιστή 50 kW η φόρτιση μέχρι το 80% επιτυγχάνεται σε 35 λεπτά.

To Cooper SE διαθέτει πολύ μεγάλο εξοπλισμό και επιλογές παραμετροποίησης αλλά και πολλή τεχνολογία. Τα Led φώτα εμπρός και πίσω, το Connected navigation με οθόνη 6,5 ιντσών (προαιρετικά 8,8 ιντσών με τον εξοπλισμό plus) και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι ορισμένα από αυτά.

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).