Πολλαπλές επιτυχίες για την BMW στα Connected Car Awards και Car Connectivity Awards 2020

Η συνεχής δέσμευση της BMW στο μετασχηματισμό και την ψηφιοποίηση της έχει αποφέρει πληθώρα βραβείων και τη φετινή χρονιά. Οι αναγνώστες των περιοδικών Auto Bild & Computer Bild και auto, motor und sport / Moove ξεχώρισαν και επιβράβευσαν με τη ψήφο τους τα καινοτόμα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τις ψηφιακές υπηρεσίες. Εντυπωσιάστηκαν κυρίως από τη στρατηγική εξέλιξη και τα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες της BMW καθώς και από την άριστη ενσωμάτωση έξυπνων συσκευών και τη ‘διαισθητική’ φιλοσοφία λειτουργίας τους.

Το BMW Digital Key συγκέντρωσε το υψηλότερο σκορ στα φετινά Connected Car Awards που διοργανώνουν τα Auto Bild & Computer Bild. Το ψηφιακό κλειδί που βασίζεται σε smartphone επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημά τους εύκολα και με ασφάλεια. Επίσης μπορούν να εκχωρούν ένα Digital Key για το αυτοκίνητό τους σε έως πέντε άτομα. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα εκχώρησης ενός ειδικού Digital Key με περιορισμένα δικαιώματα (περιορισμένη μέγιστη ταχύτητα και επιτάχυνση, μειωμένη ένταση ήχου ηχοσυστήματος, κλπ.) που είναι ιδανικό για αρχάριους οδηγούς.

Περισσότεροι από 11.000 από τους αναγνώστες οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό Car Connectivity Award 2020 των περιοδικών auto, motor und sport / Moove ψήφισαν την BMW Σειρά 3 ως το καλύτερα συνδεδεμένο μοντέλο στην κατηγορία “Connected Cars”. Η BMW Σειρά 3 ήταν το πρώτο μοντέλο που διέθετε φωνητικά ελεγχόμενο BMW Intelligent Personal Assistant βασισμένο στο λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7.0. Μία ακόμα αξιοσημείωτη λειτουργία συνδεσιμότητας ακούει στο όνομα Remote Software Upgrade, και προσφέρει τη δυνατότητα συνεχούς ενημέρωσης λογισμικού του αυτοκινήτου, με νέες λειτουργίες και αναβαθμίσεις, από απόσταση και ασύρματα.

Από την άλλη, το BMW Driving Assistant Professional συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των αναγνωστών στην κατηγορία “Driver Assistance Systems Safety”. Αυτό το πακέτο τεχνολογιών περιλαμβάνει το Steering και Lane Control Assistant και τις νέες λειτουργίες Active Navigation και Emergency Lane Assistant. Χάρη στο σύστημα Assisted View, οι λειτουργίες των συστημάτων υποβοήθησης Driving Assistant Professional μπορούν να προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο στον πίνακα οργάνων μέσω τρισδιάστατης οπτικοποίησης του περιβάλλοντος χώρου.

Ο Christoph Grote, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Ψηφιακού Αυτοκινήτου του BMW Group, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα βραβεία: «Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας της BMW, θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους τους αναγνώστες που μας τίμησαν με αυτά τα τρία βραβεία. Για εμάς, οι διακρίσεις αυτές αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση και ενθάρρυνση – κυρίως επειδή οι αναγνώστες διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα. Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης εκ μέρους σας, μας επιβεβαιώνει ότι προχωράμε προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα μπορούμε, ώστε οι πελάτες μας να είναι πάντα ευχαριστημένοι».

Η συνεχιζόμενη επέκταση της συνδεσιμότητας προς ένα ψηφιακό και μηδενικών ρύπων μέλλον είναι – μαζί με την αυτοματοποιημένη οδήγηση – ένας από τους κύριους άξονες μέσω των οποίων το BMW Group προάγει το στρατηγικό μετασχηματισμό του κλάδου της αυτοκίνησης.