Η τιμή και οι μοναδικοί χρωματισμοί της Alfa Romeo Giulia GTA

Η διαδικτυακή παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Giulia GTA στις 2 Μαρτίου τράβηξε την προσοχή των φίλων του αυτοκινήτου. Φέτος η εταιρεία συμπληρώνει 110 χρόνια ιστορίας και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εορταστεί αυτή η σημαντική επέτειος, από την επιστροφή στις ρίζες της μάρκας αναβιώνοντας ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της: την Alfa Romeo Giulia GTA.

Η κορυφαία αναλογία βάρους-ισχύος στα χνάρια της ιστορίας

Από τεχνική άποψη η νέα Giulia GTA αντλεί την έμπνευση της από την Giulia GTA του 1965, την “Gran Turismo Allegerita” που εξελίχθηκε από την Autodelta και βασιζόταν στην Giulia Sprint GT. Η νέα GTA βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio και εφοδιάζεται με μια ενισχυμένη έκδοση του V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα της Alfa Romeo των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους. Με την εφαρμογή προηγμένων ελαφρών υλικών, η GTA, έχει μειωμένο βάρος κατά 100 κιλά σε σχέση με την Quadrifoglio και την κορυφαία αναλογία βάρους/ισχύος (2,82kg/hp) στην κατηγορία.

500 απόλυτα εξατομικευμένες Giulia GTA και GTAm

Για τους μόλις 500 τυχερούς ιδιοκτήτες των Giulia GTA και GTAm, η Alfa Romeo ήθελε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία που ξεπερνά απλά την αγορά του αυτοκινήτου. Τι καλύτερο από το να αποκτήσει κανείς μια Alfa Romeo Giulia GTA; Μόνο ένα πράγμα, να αποκτήσει την απόλυτα εξατομικευμένη για εκείνον GTA. Για αυτό το λόγο η Alfa Romeo δημιούργησε μια σειρά στοιχείων που μπορούν να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Οι τιμές των νέων Alfa Romeo Giulia GTA και Giulia GTAm ξεκινούν από 143.000 ευρώ και 147.000 ευρώ (προ φόρων) αντίστοιχα σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, στην Ιταλία με 22% ΦΠΑ κοστίζουν από 175.000 ευρώ και 180.000 ευρώ αντίστοιχα.

Η παράδοση και η δημιουργικότητα στην υπηρεσία του οδηγού

Το Centro Stile Alfa Romeo μετά από εκτεταμένη έρευνα ανέλυσε τους χρωματισμούς που έχουν συνδεθεί ιστορικά με το όνομα GTA. Το λευκός ρύγχος σε συνδυασμό με τις διαμήκεις γραμμές είναι σίγουρα τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία με άρωμα αγώνων. Παράλληλα το καπό συνδυάζεται με αυθεντικά χαρακτηριστικά της Alfa Romeo, όπως είναι ο σταυρός, το Biscione (φιδάκι) και βέβαια η Ιταλική σημαία. Μερικοί από τους πλέον χαρακτηριστικούς χρωματισμούς συμπεριλαμβάνουν συνδυασμούς ώχρας με λευκό και κόκκινου με κίτρινο.

Συγκεκριμένα η ώχρα θυμίζει τις 1750 GTAm και 2000 GTAm με τις οποίες ο Toine Hezemans κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού το 1970 και 1971 αντίστοιχα. Εκτός από το Biscione στο καπό και τις λωρίδες στο πλάι, που αποτελούν γνώρισμα της GTA 1300 Junior, οι διαμήκεις γραμμές στο καπό συμπληρώνουν την εικόνα.

Από την άλλη ο χρωματισμός κόκκινο-κίτρινο προέκυψε από την ανάγκη να ξεχωρίζουν οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν ίδιου τύπου αυτοκίνητο στους αγώνες. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης των χρωματισμών το Centro Stile Alfa Romeo κινήθηκε με συνέπεια στα μονοπάτια της ιστορίας και σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα ότι ο χρωματισμός στις Sprint GTA (1965 – 1968) δεν ήταν συμμετρικός, ενώ αντίθετα στις GTA 1300 Junior ήταν. Αντίστοιχα το εμπρός κίτρινο μέρος χαρακτήριζε τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τα πρωταθλήματα του 1970 και 1971, ενώ σε μερικούς αγώνες του 1971 ο Gianluigi Picchi οδηγούσε αυτοκίνητα που μόνο το κάτω μέρος του ρύγχους ήταν βαμμένο σε κίτρινο χρώμα. Οι αγοραστές θα μπορούν να ζητήσουν τη δική τους GTA σε έναν από αυτούς τους θρυλικούς χρωματισμούς, αλλά και στα χρώματα GTA Red, Trophy White και Montreal Green, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την Ιταλική σημαία. Τέλος θα μπορούν να επιλέξουν το χρώμα στις δαγκάνες των φρένων, του roll-bar και βέβαια των αγωνιστικών ζωνών ασφαλείας.

Ήδη στην ιστοσελίδα https://gta.alfaromeo.com οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαμορφώνουν τη δική τους Alfa Romeo GTA ή GTAm.