Πότε θα ανοίξει το Μουσείο της Alfa Romeo και τι εκπλήξεις θα κρύβει;

Σε λίγες ημέρες από σήμερα, το Μουσείο της Alfa Romeo, θα είναι και πάλι προσβάσιμο για το κοινό. Η επαναλειτουργία του στις 24 Ιουνίου συμπίπτει με την 110α επέτειο από την ίδρυση της μάρκας και με αφορμή αυτή τη σημαντική επέτειο το Μουσείο θα έχει μια πολύ ξεχωριστή έκπληξη για το κοινό. Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και χώρους στους οποίους μέχρι σήμερα είχε πρόσβαση μόνο το προσωπικό του Μουσείου. Αυτοί οι χώροι περιλαμβάνουν τους δύο ορόφους όπου βρίσκονταν τα γραφεία της διοίκησης της μάρκας και σήμερα φιλοξενούν τα «παρασκήνια» του Μουσείου. Σε αυτούς τους ορόφους φυλάσσονται εκτός των άλλων:

  • 150 οχήματα
  • Δεκάδες κινητήρες από αυτοκίνητα, θαλάσσια σκάφη και αεροσκάφη
  • Εκατοντάδες μοντέλα αυτοκινήτων, βραβεία και έργα τέχνης
  • Ένα αγωνιστικό σκάφος θαλάσσης και πολλά ακόμα μοναδικά αντικείμενα

Όλα τα παραπάνω που μέχρι σήμερα φυλάσσονταν μακριά από τα μάτια του κοινού, αποτελούν έναν πραγματικό θησαυρό  τον οποίο η μάρκα θα αποκαλύψει για πρώτη φορά.

Για να γιορτάσουν τα 110α γενέθλια της αγαπημένης τους μάρκας, οι φίλοι της Alfa Romeo θα μπορέσουν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους στην πίστα του Μουσείου στις 24 Ιουνίου, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τη νέα Giulia GTA, την έκδοση περιορισμένης παραγωγής του δυναμικού μοντέλου που δημιουργήθηκε με αφορμή την 110η επέτειο από τη γέννηση της μάρκας.

Παράλληλα το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί μετά τα γενέθλια στις 27 και 28 Ιουνίου, η Alfa Romeo έχει ετοιμάσει ειδικές εκδηλώσεις όπου θα παρουσιαστούν σε βάθος οι ιστορίες του πρωτότυπου Spider Monoposto και της 164 Q4. Ειδικότερα στην περίπτωση του 4κινητου sedan, θα υπάρχει και μοντέλο του αυτοκινήτου σε τομή, έτσι ώστε το κοινό να ανακαλύψει όλα τα χαρακτηριστικά του πρωτοποριακού συστήματος μετάδοσης.

Το Μουσείο της Alfa Romeo στο Αρέζε αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες:

  • Timeline: αφιερωμένη στη βιομηχανική ιστορία της μάρκας.
  • Bellezza: αφιερωμένη στο στιλ, το desing και το lifestyle.
  • Velocità: αφιερωμένη στη σύνθεση της τεχνολογίας, του σπορ χαρακτήρα και της οδηγικής απόλαυσης.

Κατασκευασμένο το 1976 και πλήρως ανακαινισμένο το 2015, το Μουσείο της Alfa Romeo έχει προετοιμαστεί ώστε να καλωσορίσει το κοινό με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία των επισκεπτών και των εργαζομένων. Στην είσοδο θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς έχει υψηλότερη από το κανονικό θα του ζητείται ευγενικά να προγραμματίσει την επίσκεψη του σε μια νέα ημερομηνία. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας προσώπου, ενώ ειδικές σημάνσεις θα υπενθυμίζουν την τήρηση των ασφαλών αποστάσεων. Η συνολική έκταση του Μουσείου ξεπερνά τα 6.000τ.μ. και οι μεγάλοι εξωτερικοί χώροι εξασφαλίζουν τις συνθήκες για μια ασφαλή, χωρίς συνωστισμό επίσκεψη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις του Μουσείου της Alfa Romeo είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.museoalfaromeo.com