Πότε θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του νέου Seat Leon;

Η Seat ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει επίσημα το νέο Seat Leon στις 28 Ιανουαρίου. Πέρα από την ημερομηνία του ντεμπούτου του Best Seller της, έδωσε και στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει ορισμένα από τα νέα του χαρακτηριστικά.

Μέσα από το βίντεο βλέπουμε την ανανεωμένη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων του αυτοκινήτου, με την ιδιαιτερότητα της λωρίδας που ενώνει τα πίσω. Βλέπουμε επίσης τα “welcome home” φώτα στους καθρέφτες και το ψηφιακό εσωτερικό.

Στο επίσημο δελτίο τύπου, η SEAT μιλάει για την τεχνολογία των φώτων του νέου μοντέλου, η οποία θα “κάνει ακόμα πιο επιθυμητό το δυναμικό, σπορ και κομψό compact αυτοκίνητο είτε το κοιτάζετε από έξω είτε από την άνεση της καμπίνας.” Προφανώς το αυτοκίνητο θα ενσωματώσει ένα πλήρες -LED σύστημα εμπρός με τη μεγαλύτερη έκπληξη εδώ να είναι η οπίσθια λωρίδα LED από άκρο σε άκρο σε συνδυασμό με δυναμικά φλας. Επίσης, όταν πλησιάζετε το αυτοκίνητο, αυτό θα σας χαιρετάει με τα προβαλλόμενα, από τους καθρέφτες, γράμματα “Hola!”.

“Η προηγμένη τεχνολογία φωτισμού είναι το κλειδί για την ενίσχυση του σχεδιασμού ενός οχήματος”, σχολιάζει ο Alejandro Mesonero-Romanos, διευθυντής σχεδιασμού της SEAT. “Στο ολοκαίνουριο Leon SEAT, μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε με μεγάλη επιτυχία τον ήδη ισχυρό χαρακτήρα του. Στο εσωτερικό του, οι οθόνες και ο περιμετρικός κρυφός φωτισμός πηγαίνει το νέο Leon σε ένα άλλο επίπεδο λειτουργικότητας και αισθητικής. ”

Το επιθετικό σχεδιαστικά Hatch-back θα μοιράζεται τις βάσεις του με το νέο Golf MK8 και τη νέα Skoda Octavia και θα πρέπει να τοποθετηθεί ως το πιο σπορ από το τρίο. Ένα ευρύ φάσμα παραδοσιακών βενζινοκινητήρων και κινητήρων ντίζελ αλλά και ένα plug-in υβριδικό, θα είναι διαθέσιμο μόλις ξεκινήσουν οι πωλήσεις λίγο μετά το ντεμπούτο του Ιανουαρίου.

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).