Πότε θα παρουσιαστεί επίσημα το πολυαναμενόμενο Nissan 400Z;

Τον Μάιο η Nissan ανακοίνωσε το μεγάλο σχέδιό της για μείωση του κόστους και αναθεώρηση προϊόντων με στόχο την πιο ανταγωνιστική εικόνα της μάρκας. Γνωστό ως το σχέδιο «NISSAN NEXT: From A to Z», είναι ένα τετραετές πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του 2023, το οποίο στην Ιαπωνία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου 2024.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, η Nissan υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει δώδεκα νέα οχήματα τους επόμενους 18 μήνες, αλλά μια νέα αναφορά από το Auto Express αλλάζει τα έως τώρα γνωστά σχέδια για το αυτοκίνητο Z.
Σε αντίθεση με την ατζέντα της Nissan για την κυκλοφορία 12 μοντέλων έως τα τέλη του 2021, το βρετανικό περιοδικό ισχυρίζεται ότι το 400Z – ή όπως θα ονομαστεί εντέλει- δεν θα αποκαλυφθεί μέχρι τα τέλη του 2022. Υποτίθεται ότι πρόκειται να χτυπήσει την αγορά το 2023, το οποίο συμπίπτει με την 15η επέτειο των 370Z. Η αναφορά αυτή ίσως ξενερώσει αρκετά τους οπαδούς της μάρκας και όχι μόνο, αφού ήταν μόλις πριν από ένα μήνα, όταν ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας στρατηγικής προϊόντων της Nissan, Ivan Espinosa, είπε ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ κοντά στην παρουσίαση.

Εννοείται πως δεν έχουμε δει κανένα στιγμιότυπο κατασκοπείας του 400Z, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι δεν θα αποκαλυφθεί σύντομα. Υπήρξε μια ατελείωτη σειρά από εικασίες σχετικά με το μέλλον του αυτοκινήτου Z, που κορυφώθηκε με μια πιθανή έκδοση Nismo με έως και 400 ίππους από ένα twin-turbo V6. Η μονάδα 3.0 λίτρων πιστεύεται ότι προέρχεται από το Infiniti Q60 και θα προσφερθεί στο νέο 400Z με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο.

Όταν φτάσει τελικά, ο ανταγωνιστής των Toyota Supra και BMW Z4 θα έχει τα πρόσφατα ενημερωμένα λογότυπα Nissan και Z. Μια ηλεκτρική έκδοση δεν είναι προς το παρόν στα άμεσα πλάνα της εταιρείας, καθώς ο Espinosa υποστηρίζει ότι η τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη για ένα σπορ αυτοκίνητο.