Στα σχέδια της Nissan η αντικατάσταση του 370Z;

Η Nissan έχει κάπως παραμελήσει την σειρά Z τα τελευταία χρόνια, με το σημερινό 370Z στο δέκατο έτος και τις πολύ λίγες, πραγματικές αναβαθμίσεις που έχουν έρθει στη διάρκεια της ζωής του. Σύμφωνα με έρευνα του Autoexpress, τα στελέχη της Ιαπωνικής εταιρείας λένε ότι πάντα θα υπάρχει η πιθανότητα για τον διάδοχο του.

Παρά τα διάφορα δημοσιεύματα, ότι το 370Z μπορεί να είναι το τελευταίο του είδους του, λόγω των αυστηρών κανονισμών εκπομπών και των αλλαγών στη ζήτηση των καταναλωτών, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Nissan στο τμήμα χεδιασμού, Αλφόνσο Αλμπάισα, δήλωσε ότι δεν θα αφήσουν ποτέ τα Z. “Είναι στην ψυχή μας. Μπορείτε να το νιώσετε αυτό και σε άλλα σχέδια της Nissan, όπως το νέο Ariya? δεν είναι μόνο η οικονομία καυσίμου, αλλά θέλει να οδηγηθεί, για την αγάπη της οδήγησης”.

Όταν ρωτήθηκε αν ένας διάδοχος του 370Z μπορούσε να είναι στα χαρτιά, απάντησε: «Είναι εύκολο να το φανταστείς. Το Z είναι το αυτοκίνητο που εκδημοκράτισε τα σπορ αυτοκίνητα στη δεκαετία του ’60. Το τρέχον αυτοκίνητο έχει παραμείνει πολύ καιρό στην αγορά και έτσι θα μπορούσατε να φανταστείτε τον Giovanni [Arroba, τον αρχηγό της Nissan για τα ηλεκτρικά οχήματα] και τους σχεδιαστές να εργάζονται σε αυτό. “