Τέλος εποχής για το Abarth 124 Spider με ένα σημαντικό σκοπό

Σε διαδικτυακή δημοπρασία που οργάνωσε η FCA Ιαπωνίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, θα διατεθεί προς πώληση το τελευταίο 124 Spider στον κόσμο, με στόχο να ενισχυθεί ο φιλανθρωπικός οργανισμός για παιδιά “Shine On! Kids”.

Το τελευταίο Abarth 124 Spider στον κόσμο θα έχει μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή, αφού θα διατεθεί μέσω δημοπρασίας για την ενίσχυση του οργανισμού “Shine On! Kids”, ο οποίος βοηθά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την υγεία τους.

Η διαδικτυακή δημοπρασία θα διαρκέσει από τις 13 έως και τις 29 Νοεμβρίου μέσω του www.abarth.jp, ενώ η τιμή εκκίνησης είναι τα 3,7εκ. γιέν (περίπου 30.000 ευρώ). Παράλληλα, αυτός ο ιδιαίτερα σημαντικός σκοπός, θα ενισχυθεί και μέσω της πώλησης αυθεντικών σχεδίων από το Centro Stile της FCA που δημιουργήθηκαν για τα Abarth 124 Spider, αλλά και τη νέα συλλεκτική έκδοση Abarth 595 Scorpioneoro.

Ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής για την περιοχή ΕΜΕΑ των Fiat, Lancia & Abarth, δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ενέργεια που στοχεύει να ενισχύσει τα παιδιά και βασικό μέρος της οποίας είναι το τελευταίο 124 spider που βρίσκεται στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η Abarth είναι ιδιαίτερα αγαπητή στην Ιαπωνία και με αυτή τη δημοπρασία αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά η σύνδεση του «Σκορπιού» με όλους τους ανθρώπους. Η κίνηση έχει και μια επιπλέον συμβολική σημασία, αφού το 124 Spider ήταν το πρώτο μοντέλο της Abarth που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.»

Το συλλεκτικό 124 Spider της δημοπρασίας φέρει ένα νέο σήμα που σχεδιάστηκε από το Centro Stile της μάρκας στο Τορίνο ειδικά για αυτή την πολύ ξεχωριστή περίσταση. Αναπαριστά τη σιλουέτα του αυτοκινήτου πάνω σε μια πλακέτα από αλουμίνιο στην οποία έχουν αναγραφεί με κόκκινο χρώμα οι φράσεις “Edizione Unica” («Μοναδική Έκδοση») και “Per sempre tua” («Για πάντα δικό σου»). Ο χρωματισμός αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου στο παστέλ χρώμα “Turini White 1975” προσθέτει μια ακόμα δόση νοσταλγίας στο ξεχωριστό σχεδιασμό που φέρνει μνήμες από το Fiat Abarth 124 Rally του 1972.

Με την παρουσίαση του στα τέλη του 2016, το Abarth 124 spider, ενθουσίασε με το δυναμικό του οδηγικό χαρακτήρα, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την Abarth Racing Team. Το 124 spider είναι το μοντέλο που οδήγησε τις Fiat-Abarth στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι το 1975, ενώ σήμερα το σύγχρονο Abarth 124 rally εντυπωσιάζει με την ταχύτητα και το θέαμα που προσφέρει με τη συμμετοχή του σε αγώνες ράλι του ERC.