Τα επίσημα σκίτσα του Arteon και Arteon Shooting Brake

Έχοντας δει πολλές κατασκοπευτικές φωτογραφίες τόσο με το Arteon όσο και με το πιο μακρύ αδερφάκι του, ήρθε η ώρα των επίσημων σκίτσων της Volkswagen που μας δείχνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης έχουμε και την επίσημη ημερομηνία της Online παρουσίασης του αυτοκινήτου που θα γίνει στις 24 Ιουνίου.

Όπως και στα περισσότερα σκίτσα, υπάρχει το στοιχείο της υπερβολής, καθώς η γραμμή της οροφής είναι μη-ρεαλιστικά χαμηλή και οι τροχοί είναι υπερβολικά μεγάλοι. Μπορούμε να παρατηρήσουμε όμως μερικές από τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν στο μπροστινό μέρος, όπου το 2021 Arteon θα πάρει ένα νέο σετ προβολέων LED αλλά και μια μάσκα με επιρροή από το νέο Golf. Επίσης ορατό είναι και το ενημερωμένο λογότυπο “R-Line” που έκανε το ντεμπούτο του με το Atlas Cross Sport τον Οκτώβριο του 2019.

Παρά την ονομασία Shooting Brake, το “μακρύ” Arteon θα είναι ουσιαστικά ένα κομψό και μοντέρνο station. Θα είναι επίσης πιο πρακτικό από την απλή έκδοση και θα προσφέρει χώρο αποσκευών μεγαλύτερο από τα 563 λίτρα.

Η VW δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες προς το παρόν, αλλά αναφέρει ότι το 2021 το Arteon θα αποκτήσει το πιο ισχυρό σύστημα ψυχαγωγίας MIB3 του VW Group με την τελευταία τεχνολογία συνδεσιμότητας και ένα χρήση που θυμίζει smartphone. Μιας και αναφέραμε την τεχνολογία, υπόσχονται και ένα προηγμένο ημι-αυτόνομο σύστημα οδήγησης ικανό να στρίβει, να επιταχύνει και να φρενάρει το αυτοκίνητο με ταχύτητες έως και 210 km / h (Travel Assist).

Αυτό που δεν αναφέρει το δελτίο τύπου είναι ότι και τα δύο στυλ αμαξώματος θα έρθουν σε εκδόσεις απόδοσης R. Δεν είναι σαφές εάν και αυτά θα αποκαλυφθούν στις 24 Ιουνίου, καθώς η VW μπορεί να θέλει να αποκαλύψει τα μεγάλα όπλα…αργότερα. Παρατηρούμε όμως ότι στο σκίτσο το Arteon Shooting Brake φαίνεται να έχει μεγαλύτερους αεραγωγούς και ένα πιο δυναμικό μπροστινό μέρος, επομένως ίσως βλέπουμε το R.

Προς το παρόν, είναι σίγουρο ότι το Arteon θα έχει ελαφρώς βελτιωμένους κινητήρες, πιθανότατα με ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης για μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αλλά και μια plug-in υβριδική έκδοση “GTE”. Θα έχουμε όλες τις λεπτομέρειες σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.