Τα μελλοντικά Audi δεν θα έχουν καθόλου κουμπιά

Η τεχνολογία εξελίσσεται με απίστευτους ρυθμούς και είναι λογικό και επόμενο να περνάει και στα νέα αυτοκίνητα. Όλες οι νέες τεχνολογίες και τα βοηθήματα δημιουργούνται και τοποθετούνται στα αυτοκίνητα για να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Σκεφτείτε μόνο τα νέας τεχνολογίας Led φώτα, που όχι μόνο προσφέρουν υπερβολικά καλύτερη ορατότητα στον δρόμο αλλά δεν ενοχλούν καθόλου και τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Μεταξύ των εταιρειών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής αναβάθμισης είναι και η Audi. Στο A6 και στα περισσότερα από τα νέα της μοντέλα ή καλύτερα στις νέες της ναυαρχίδες, τρεις οθόνες καλύπτουν το ταμπλό –  ο πίνακας οργάνων, το σύστημα ψυχαγωγίας και η οθόνη ρυθμίσεων (κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα κλπ.) – απαλλάσσοντας μας έτσι από τα πολλά και περιττά κουμπιά.

Ωστόσο, η γερμανική μάρκα δεν σταματά εκεί. Σύμφωνα με το Motor Authority, ο Marc Lichte, διευθυντής σχεδιασμού της Audi, δήλωσε ότι θέλει να απαλλαγεί εντελώς από τα κουμπιά και τα κουμπιά στο εσωτερικό των μελλοντικών αυτοκινήτων Audi. Και λέμε εντελώς, διότι το όραμα του Lichte, είναι μια καμπίνα γεμάτη οθόνες και επαυξημένη πραγματικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα έχουν ένα μικρότερο πίνακα οργάνων που θα δείχνει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες και ένα heads-up display που θα χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να προβάλει όλα τα υπόλοιπα. Οι δύο τεράστιες οθόνες στην κεντρική κονσόλα θα συγχωνευθούν επίσης σε ένα απλό, τεράστιο πάνελ αφής, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

Βεβαίως ο Lichte καταλαβαίνει ότι τα χειριστήρια αφής δεν αρέσουν σε όλους, οπότε ένας εναλλακτικός τρόπος για να ρυθμίσετε τον ήχο θα είναι ακόμα στη θέση του – απλά δεν θα είναι ένα κουμπί.

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).