Τα νέα Ford Transit Trail και Active υποψήφια στον τελικό για τον τίτλο “International Van Of The Year 2021”

Με τις νέες εκδόσεις Trail και Active του καταξιωμένου Transit που παρουσιάστηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford – η Νο 1 εταιρεία στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη – διεκδικεί εκ νέου φέτος μία ακόμα διεθνή διάκριση στην κατηγορία των ελαφρών van οχημάτων παίρνοντας την πρόκριση για την τελική φάση ανάδειξης του νικητή στο θεσμό “International Van Of The Year” για το 2021.

Με τους 24 καταξιωμένους εκλέκτορες να επιλέγουν με την ψήφο τους το καλύτερο van ανάμεσα σε τέσσερα υποψήφια μοντέλα, η τελετή ανάδειξης του “IVOTY 2021” θα πραγματοποιηθεί φέτος διαδικτυακά στις 17 Δεκεμβρίου λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία.

Πέρσι η Ford σάρωσε τα βραβεία στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς η ηλεκτροκίνητη σειρά Ford Transit Custom Plug-in Hybrid απέσπασε τον τίτλο “International Van Of the Year 2020” (IVOTY 2020), ενώ την ίδια στιγμή το Ford Ranger κατέκτησε τη διεθνή επίσης διάκριση “International Pick-Up Award 2020” (IPUA 2020).

Τα νέα Tranist Trail και Active

Σε επίπεδο σχεδιασμού οι εκδόσεις Trail του Ford Transit φέρουν πρόσθετες προστατευτικές επενδύσεις μαύρου χρώματος γύρω από τον εμπρός προφυλακτήρα και το κατώτατο σημείο του πίσω, καθώς και στα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος. Το λογότυπο Ford αναγράφεται με μεγάλα γράμματα στη ματ μαύρη μάσκα, χαρίζοντας έντονη προσωπικότητα που ενσαρκώνει την ανθεκτική φύση του αυτοκινήτου αλλά και την ικανότητά του να κινείται σε οποιαδήποτε εδάφη. Την δυναμική αυτή εικόνα συμπληρώνουν οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών και τα λογότυπα Trail στις εμπρός πόρτες.

Η διαθέσιμη γκάμα των κινητήρων προσφέρει βελτιωμένη ελκτική πρόσφυση σε «δύσκολες» συνθήκες. Τα προσθιοκίνητα Transit Trail και Transit Custom Trail εφοδιάζονται στάνταρ με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (mLSD), ενώ το Transit Trail είναι διαθέσιμο με την τετρακίνηση Intelligent All-Wheel Drive για ακόμα καλύτερη διέλευση του αυτοκινήτου σε απαιτητικά εδάφη και καιρικές συνθήκες. Το σύστημα τετρακίνησης του Transit Trail με δυνατότητα αυτόματου κλειδώματος του διαφορικού για ισόποση κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες υποστηρίζεται επίσης από τα επιπλέον επιλέξιμα προφίλ οδήγησης Slippery και Mud/Rut, τα οποία είναι σχεδιασμένα προκειμένου να βελτιώνουν τις επιδόσεις αλλά και να τονώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης του οδηγού σε ποικίλα οδηγικά σενάρια.

Από τη μεριά τους, οι εκδόσεις Active προσθέτουν στο κορυφαίο επαγγελματικό μοντέλο της Ford έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα που παραπέμπει σε SUV μοντέλο αυξάνοντας συγχρόνως την πρακτικότητα με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και ανανεωμένο εξοπλισμό που ικανοποιεί τις ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επαγγελματιών χρηστών. Προσφέροντας περισσότερους χώρους και δυνατότητες μεταφοράς φορτίων για την υποστήριξη ενός περιπετειώδους lifestyle, οι νέες εκδόσεις Active συνεχίζουν την επιτυχία των επιβατικών Ford Fiesta Active και Focus Active.

Εξερευνήστε τη γκάμα των επαγγελματικών μοντέλων της οικογένειας Transit στην επίσημη ιστοσελίδα της Ford.