Τα MINI δεν θα πάρουν την λειτουργία του Android Auto μαζί με τα αυτοκίνητα της BMW

Πριν από λίγε ημέρες η BMW, ανακοίνωσε ότι από τον Ιούλιο του 2020 τα αυτοκίνητα της θα αποκτήσουν ενημερωμένο infotainment σύστημα με λειτουργία ασύρματης συνδεσιμότητας Android Auto. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί και με τα αυτοκίνητα της Mini, όχι την ίδια χρονική στιγμή τουλάχιστον.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Mini στο BMW Blog, “Το Mini δεν θα λάβει λειτουργίες Android Auto ταυτόχρονα με τα μοντέλα της BMW”. “Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε επιβεβαιωμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε η λειτουργία αυτή μπορεί να είναι διαθέσιμη σε μοντέλα Mini”, πρόσθεσε.

Το Android Auto στα μοντέλα BMW συνοδεύεται από το λειτουργικό σύστημα iDrive 7.0. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλουν πληροφορίες από το smartphone τους, πέρα από την κεντρική οθόνη, τόσο στο ψηφιακό πίνακα οργάνων όσο και στο heads-up display του οχήματος.

Η BMW θα πραγματοποιήσει επίδειξη της ασύρματης λειτουργίας Auto Android στο Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο του 2020.

 

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).