Τι ξέρουμε για το ηλεκτρικό Fiat 500e;

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 είναι καθ’ οδόν. Έχουμε ήδη πιάσει το αναβαθμισμένο 500e σε δοκιμές με βαρύ καμουφλάζ και αυτό δεν αλλάζει στις τελευταίες φωτογραφίες. Αυτό που αλλάζει είναι οι δοκιμές σε ψυχρό κλίμα, κάτι απαραίτητο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις μπαταρίες και για το λόγο αυτό το μικρό ηλεκτρικό εντοπίστηκε στις χιονισμένες περιοχές της βόρειας Σουηδίας.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο που βλέπουμε βασίζεται στη νέα πλατφόρμα που ανακοίνωσε η Fiat Chrysler Automobiles το 2018 και προορίζεται για πολλά διαφορετικά μοντέλα της. Το Fiat 500 θα είναι το πρώτο που θα την χρησιμοποιήσει.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της νέας αρχιτεκτονικής. Όσον αφορά την εμφάνιση όμως, το 500e θα μοιάζει με αυτό που γνωρίζουμε και αγαπάμε. Οι μόνες διαφορές θα είναι στην μάσκα και την γρίλια, όπου δεν χρειάζονται αεραγωγοί, στα σηματάκια και στις ζάντες αλουμινίου. Το 500e κατά πάσα πιθανότητα θα έχει αυτονομία 250-300 χλμ.

Το πρότυπο 500 θα συνεχίσει να πωλείται στην τρέχουσα μορφή του παράλληλα με το νέο EV. Το 500e θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη σε λίγες μόνο εβδομάδες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020.