Τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί το υβριδικό B-SUV της Toyota

Μπορεί στην Ευρώπη η κατηγορία των compact crossover να είναι “γεμάτη”, η Toyota όμως είναι σίγουρη ότι υπάρχει χώρος για ακόμα ένα. Γνωστό προς το παρόν ως το«B-SUV», η νέα άφιξη «συνδυάζει την εκτεταμένη εμπειρία μικρών αυτοκινήτων με την αξιοζήλευτη κληρονομιά των SUV». Αυτό ουσιαστικά είναι ο τρόπος της Ιαπωνικής εταιρείας να μας πει ότι το τελευταίο Yaris θα έχει και μια crossover εκδοχή. Μια νέα teaser εικόνα δημοσιεύτηκε για να δείξει λίγο από το πίσω μέρος του οχήματος, μαζί με ένα κίτρινο χρώμα.

Το προηγούμενο teaser σκίτσο απεικόνιζε το προφίλ του B-SUV και έδειχνε μια σχεδόν επίπεδη οροφή. Αυτό μας οδηγεί στο να πιστέψουμε ότι το νέο μοντέλο θα είναι πιο πρακτικό από το C-HR, προσφέροντας ανώτερο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους σε σχέση με τον κουλ ξάδερφο του. Το Crossover ανταγωνιστής του Nissan Juke θα τοποθετηθεί κάτω από το C-HR στη γκάμα της Toyota και θα είναι μακρύτερο, ψηλότερο και πιο ευρύχωρο από το Yaris. Ταυτόχρονα, θα έχει ένα μεγαλύτερο μεταξόνιο και ανάρτηση για Off-Road καταστάσεις.

Μην νομίζετε ότι το B-SUV θα αντιπροσωπεύει απλά ένα Yaris crossover καθώς η Toyota έχει υποσχεθεί ότι πρόκειται να είναι ένα “εντελώς νέο και ξεχωριστό μοντέλο B-SUV” με ένα “συμπαγές, δυναμικό σχέδιο και με προσωπικότητα”. Θα μοιραστεί όμως με το Yaris την πλατφόρμα TNGA-B και το βενζινοκίνητο υβριδικό σύνολο 1,5 λίτρων.

Η πρεμιέρα του θα γίνει στις 3 Μαρτίου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης 2020, όπου η Toyota θα παρουσιάσει επίσης τη δεύτερη γενιά Mirai, το RAV4 Plug-in Hybrid και το GR Yaris.

Πηγή: Toyota

One thought on “Τον Μάρτιο θα παρουσιαστεί το υβριδικό B-SUV της Toyota

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.