Το επόμενο 308 θα έχει υβριδική τετρακίνητη έκδοση με 300 ίππους αλλά δεν θα λέγεται GTi

Το Peugeot 308 ανανεώθηκε πριν από τρία χρόνια και έχει αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει την ηλικία του. Η κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων είναι γεμάτη με νέα μοντέλα που ενσωματώνουν και νέες τεχνολογίες, όπως τα νέα Volkswagen Golf, Skoda Octavia, SEAT Leon, Ford Focus, Hyundai i30 κ.α. Αυτό σημαίνει ότι η Γαλλική εταιρεία πρέπει να δράσει γρήγορα και να φέρει μια νέα γενιά του hatchback της – και σύμφωνα με μια νέα έκθεση, αυτό θα συμβεί προς το τέλος του επόμενου έτους ή στις αρχές του 2022.

Το Autocar ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στα χαρτιά για το μοντέλο. Θα βασίζεται σε μια ενημερωμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2 του PSA, η οποία υποστηρίζει επίσης την τρέχουσα γενιά 308. Οι κανονικές εκδόσεις του οχήματος θα λαμβάνουν ηλεκτροκίνητους και αποδοτικότερους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, αλλά η λέξη μιας υβριδοποιημένης παραλλαγής της performance έκδοσης μας τράβηξε την προσοχή.

Όσον αφορά την έκδοση απόδοσης το νέο 308 θα επωφεληθεί από ένα υβριδικό σύνολο με έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες – έναν για κάθε άξονα, σε παρόμοια διάταξη με αυτή που έχει το 3008 PHEV. Το hot hatch φημολογείται ότι θα έχει πάνω από 300 ίππους και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση θα έρθει για να ανταγωνιστεί το Volkswagen Golf R.

H Peugeot Sport Engineered (PSE) θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την παραγωγή του performance 308, το οποίο θα λάβει επίσης μια πιο σκληρή ανάρτηση και μεγαλύτερα φρένα. Ωστόσο, δεν θα πάρει το σήμα “GTi”, καθώς αυτό πιθανότατα θα παραμείνει περιορισμένο μόνο σε ένα hot hatch με βάση το νέο 208.

Όσον αφορά τα κανονικά μοντέλα, η Peugeot αναμένεται να συνεχίσει να προσφέρει παραδοσιακούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Ένα all-electric 308 αναφέρεται επίσης στα χαρτιά για μελλοντική κυκλοφορία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

Πηγή: Autocar