Το επόμενο Mini Clumban θα είναι SUV

Σύμφωνα με έρευνα του Autocar, η επόμενη γενιά Mini θα είναι μεγαλύτερη και υπερυψωμένη, μεταφέροντας το στην κατηγορία των SUV.

Η Mini ανανέωσε το Clubman νωρίτερα φέτος, την πρώτη φορά από το ντεμπούτο της δεύτερης γενιάς του το 2015, αλλά δεν ήταν παρά μόνο ένα μικρό facelift. Αυτή τη στιγμή το Clubman είναι ελαφρώς μικρότερο από το Countryman, οπότε η αύξηση του μεγέθους του Clubman θα μπορούσε να το κάνει το μεγαλύτερο μοντέλο της Mini. Μία νέα έκδοση θα αργήσει μερικά χρόνια ακόμα, ωστόσο, εάν η Mini μιλάει ανοιχτά για το Clubman της επόμενης γενιάς τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μεταβεί στην κατηγορία των SUV. Κάτι που είναι λογικό από πολλές απόψεις και θα την ωφελήσει πολύ.

Τα mini δεν έκαναν ποτέ μεγάλες πωλήσεις. Οι πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας έφθασαν στο τέλος του 2013 τις 66.502 μονάδες, σύμφωνα με το CarSalesBase.com, 23.000 σχεδόν λιγότερες από το 2018. Αυτό το έτος φαίνεται χειρότερο για τις πωλήσεις της, με την εταιρεία να έχει ταξινομήσει 34.000 μοντέλα μέχρι τον Νοέμβριο του 2019. Η έλλειψη ανταγωνιστικού crossover ή SUV μπορεί να την βλάψει ακόμα περισσότερο, κάνοντας ένα SUV Clubman όλο και πιο ελκυστικό για τη Mini και τους πελάτες της.