Το “θησαυροφυλάκιο” καινοτομιών της Nissan, ανοίγει ένα ΝΕΟ κεφάλαιο στην αυτοκίνηση

Στη δεκαετία του 1970, η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετώπισε μια νέα πρόκληση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κανονισμών  ρύπων και της αύξησης των χιλιομετρικών επιδόσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η Nissan δημιούργησε, στην ιαπωνική βιομηχανία, την τάση για  turbo κινητήρες. Το 1979, η Nissan κυκλοφόρησε το “Cedric / Gloria model 430”, το πρώτο πολυτελές sedan στην Ιαπωνία, που εφοδιαζόταν με turbo κινητήρα.

Ήταν μια μοναδική κίνηση για την εποχή, καθώς οι κινητήρες με turbo ήταν σε θέση να παράγουν μεγάλη ισχύ με μικρό μέγεθος και με μια τεχνολογία που βελτιστοποιούσε την  οικονομία καυσίμου. Μετέπειτα, αυτό επέτρεψε  στην Nissan να λάβει κρατική πιστοποίηση, βάσει των νέων αυστηρότερων μέτρων.

Cedric 1979
Gloria 1979

Ο δίλιτρος  υπερτροφοδοτούμενος L20ET λανσαρίστηκε  για πρώτη φορά με το Nissan Cedric και το Nissan Gloria τον Δεκέμβριο του 1979, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στην ιαπωνική αγορά. Αυτές οι πρωτιές, συνετέλεσαν στο να ανακηρυχτούν τα Cedric / Gloria της σειράς 430, Ιαπωνικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς  1979.

Αμέτρητες εφευρέσεις, όπως η παραπάνω,  κατά τη διάρκεια των ετών φαινόταν αρχικά αδύνατες, έως ότου οι άνθρωποι της Nissan κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα την καινοτομία τους. Το ίδιο πνεύμα καινοτομίας χαρακτηρίζει και την Nissan του σήμερα, καθώς ανοίγει ένα ΝΕΟ κεφάλαιο στον ενθουσιασμό της αυτοκίνησης με την παγκόσμια αποκάλυψη του αμιγούς ηλεκτρικού coupe crossover Nissan ARIYA. Μείνετε συντονισμένοι αύριο, 15 Ιουλίου,  στo www.thenissannext.com, στις 8 π.μ. ώρα Ελλάδος.