Το νέο Cupra Leon θα παρουσιαστεί στις 20 Φεβρουαρίου και θα είναι Plug-In Hybrid

Μετά από αμέτρητες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το νέο Cupra Leon θα κάνει τελικά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 20 Φεβρουαρίου. Η ισπανική μάρκα σπορ αυτοκινήτων, μέρος της οικογένειας VAG και της SEAT, μας έδωσε μια φωτογραφία και τεχνικά στοιχεία για το νέο hot hatch της.

Η Cupra θα ανοίξει το γκαράζ της για να αποκαλύψει το πρώτο Leon στην ιστορία, που δεν θα έχει το σήμα της SEAT. “Προορισμένο για την καθιέρωση προτύπων με πολλούς άλλους τρόπους”, το όχημα θα φθάσει τόσο σε εκδόσεις hatchback όσο και σε Sportstourer (στέσιον βάγκον).

“Το Leon Cupra ήταν μπεστ σέλερ, με σχεδόν 44.000 πωλήσεις της τελευταίας γενιάς”, δήλωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της Cupra. “Με το λανσάρισμα του νέου Cupra Leon, θα ενισχύσουμε το εμπορικό σήμα Cupra δίνοντας μια νέα ταυτότητα σε ένα πολύ εμβληματικό αυτοκίνητο. Το νέο Cupra Leon είναι ο βασιλιάς των Leons. ”

Η αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε επίσης ότι θα γίνει το πρώτο μοντέλο της σειράς που θα διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Πέρυσι, ο Griffiths αποκάλυψε ότι το σύστημα PHEV θα συνδυάσει έναν turbo κινητήρα 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό κινητήρα για συνολική ισχύ εξόδου 241 ίππων (180 κιλοβάτ). Το ίδιο σύνολο μπορεί να βρεθεί και στο νέο Octavia RS iV.

“Το Cupra Leon, που αναπτύχθηκε για να γίνει σημείο αναφοράς στο τμήμα, θα επωφεληθεί όχι μόνο από έναν ισχυρό ηλεκτροκίνητο κινητήρα, αλλά θα λάβει επίσης βελτιώσεις σε όλα τα σημεία του, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο σπορ ανάρτησης, μεγαλύτερων φρένων και αναβαθμισμένου συστήματος διεύθυνσης.

Η Cupra αποκάλυψε επίσης ότι θα παρουσιάσει και την αγωνιστική παραλλαγή Cupra e-Racer, μαζί με το μοντέλο δρόμου.