Το νέο Hypercar της Lamborghini

Μέσα από ένα βίντεο της Lamborghini πήραμε μια γεύση για το μοντέλο θα ακολουθήσει το road-legal SC18. Ανεπιβεβαίωτες πηγές υποδεικνύουν ότι το νέο μοντέλο που βασίζεται στο Aventador θα ονομαστεί «SVR» με την ισχύς του ατμοσφαιρικού V12 του 6,5 λίτρου να εκτοξεύεται στους 830 ίππους, μάλλον με υποβοήθηση από κάποιον ηλεκτροκινητήρα.

Από όσα είδαμε στο βίντεο, θα υπάρξει μια ιδιαίτερα αεροδυναμική σχεδίαση με μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος, εισαγωγή αέρα στην οροφή αλλά και δύο ακόμα εισαγωγές αέρα στο καπό. Για το νέο hypercar η Lamborghini θα χρησιμοποιήσει ένα μοναδικό πλαίσιο από ανθρακονήματα πάνω στο οποίο θα προσαρμόσει ένα άλλο υποπλαίσιο από αλουμίνιο στο εμπρός μέρος.

Νωρίτερα φέτος, ο προϊστάμενος της Lamborghini, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε στην Autocar ότι αξιολογεί την είσοδο στην κατηγορία hypercar του 2021 Le Mans.

Οι κανόνες έγκρισης υπαγορεύουν ότι η έκδοση του αγώνα πρέπει να συνδέεται στενά με ένα νόμιμο μοντέλο δρόμου, με παραγωγή 20 αυτοκίνητων σε μια διετία. Αυτό υποδηλώνει ότι η Lamborghini για το Le Mans δεν θα βασιστεί σε αυτό το αυτοκίνητο.