Το νέο Nissan GT-R R36 με στοιχεία από το Vision Gran Turismo και υβριδικό κινητήρα

Το Gtr R35 είναι αδιαμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της Nissan, τα τελευταία 11 χρόνια που βρίσκεται στην παραγωγή και μάλλον πλησιάζει η ώρα της ανανέωσης του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CarWow το νέο Gtr:

  • Θα μπορούσε να διαθέτει τον υβριδικό V6 κινητήρα από το αγωνιστικό  Le Mans
  • Η εξωτερική σχεδίαση θα έχει στοιχεία από το Vision Gran Turismo Concept
  • Αναμένεται να χτυπήσει τους δρόμους (του Ηνωμένου Βασιλείου) πριν από το 2025
  • Θα μπορούσε να κοστίζει πολύ περισσότερο από το εξερχόμενο μοντέλο

Σχεδίαση

Το νέο GT-R αναμένεται να διαθέτει στοιχεία σχεδίασης από το 2014 Vision Gran Turismo Concept – ένα φουτουριστικό διθέσιο, το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για χρήση στη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Gran Turismo. Ο εξαιρετικά μεγάλος διαχύτης, οι γιγαντιαίες ζάντες αλουμινίου και τα μικροσκοπικά παράθυρα είναι στοιχεία που σίγουρα δεν θα περάσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Κινητήρας

Σύμφωνα με τις φήμες, είναι πολύ πιθανό να τροφοδοτηθεί από ένα πολύπλοκο υβριδικό κινητήρα που προέρχεται από το αγωνιστικό αυτοκίνητο Le Mans της εταιρείας. Αυτό, είχε έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα V6 3,0 λίτρων για να κινήσει τους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρικό σύστημα για τους πίσω (το οποίο τελικά δεν μπόρεσε να λειτουργήσει εγκαίρως για το Le Mans). Το R36 θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα παρόμοιο υβριδικό σύστημα!

Με την προσθήκη αυτού του συστήματος θα μπορούσε να αυξηθεί σημαντικά το βάρος του αυτοκίνητου σε σχέση το υπάρχον μοντέλο των 1.740kg. Παρ ‘όλα αυτά, η στιγμιαία ροπή που προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Η Nissan δεν αναμένεται να αποκαλύψει ένα νέο GT-R πριν από το 2021 και ίσως χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2025 πριν το δούμε στις αντιπροσωπείες. Το νέο υβριδικό σύστημα θα μπορούσε να προσθέσει ένα σημαντικό κομμάτι στην απαιτούμενη τιμή. Ακόμα και έτσι όμως, θα εξακολουθεί να είναι φθηνότερο από τους αντιπάλους του, Porsche, Lamborghini, κ.α.

 

Πηγή : CarWow

Τρύφωνας Αλεξόπουλος

Ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος είναι δημοσιογράφος αυτοκινήτου, υπεύθυνος σύνταξης του ιστότοπου carguys.gr και συντάκτης στο περιοδικό "New Technology Online" και στην εφημερίδα "Ενέργεια και Οικονομία". Παράλληλα είναι o Road Test Editor στο κανάλι CarGuysGr (YouTube).