Το Νέο Opel Mokka-e Απέσπασε το “Connected Car Award”

Το Opel Mokka-e απέσπασε το “Connected Car Award 2020”. Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή επικράτησε στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των συμπαγών μοντέλων μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών των περιοδικών Auto Bild και Computer Bild.

Σχολιάζοντας την κατάκτηση του “Connected Car Award”, ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Μηχανολογίας, Marcus Lott δήλωσε: «Με το νέο Opel Mokka-e, προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Οι οδηγοί μαθαίνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται από δύο διευρυμένες οθόνες στο ψηφιακό Pure Panel. Τα συστήματα infotainment προσφέρουν επίσης κορυφαία συνδεσιμότητα, είναι διαισθητικά στη χρήση ενώ οι υπηρεσίες ‘OpelConnect’ καθιστούν την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική».

Η Opel έχει ήδη κερδίσει το “Connected Car Award” αρκετές φορές, με μοντέλα όπως τα CorsaInsignia και Vivaro. Σχεδιασμένα για να ξυπνούν συναισθήματα και να αποτυπώνουν τη μελλοντική κατεύθυνση της Opel, τα νέα Opel Mokka και Mokka-e είναι τα πρώτα που υιοθετούν το νέο πρόσωπο της μάρκας, το Opel Vizor. Το ίδιο ισχύει και για το επανασχεδιασμένο έμβλημα Opel “Blitz” και το όνομα του μοντέλου που αναγράφεται κεντρικά στο πίσω τμήμα. Το νέο Mokka είναι επίσης το πρώτο Opel με Pure Panel και ένα πλήρως ψηφιακό cockpit.

Το νέο Mokka προσφέρει συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία σε οδηγούς και επιβάτες. Η γκάμα infotainment περιλαμβάνει τα συστήματα Multimedia Radio και Multimedia Navi με μία έγχρωμη οθόνη αφής 7,0” και το κορυφαίο Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 10.0”. Οι οθόνες αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του νέου Pure Panel και είναι κεκλιμένες προς τον οδηγό. Η οθόνη του Driver Info Centre εκτείνεται στις 12 ίντσες. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να τοποθετούν τα κινητά τους στην ειδική βάση στη κεντρική κονσόλα, όπου συμβατά τηλέφωνα επαναφορτίζονται επαγωγικά (ασύρματα). Επιπλέον, η υπηρεσία “OpelConnect” προσφέρει LIVE Navigation με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και τις τρέχουσες τιμές καυσίμου και επιπλέον, άμεση σύνδεση με οδική βοήθεια και ένα κέντρο κλήσεων έκτακτης ανάγκης.