Το νέο Peugeot 208 χάνει τα 5 αστεράκια στο Euro NCAP για…λίγο

Το νέο γαλλικό σούπερ μίνι, έχασε το μέγιστο της βαθμολογίας των 5 αστεριών στο τεστ ασφάλειας Euro NCAP εξαιτίας της χαμηλής-απογοητευτικής προστασίας του αυχένα για τους πίσω επιβάτες.

Η Euro NCAP σημείωσε ότι το 208 έχασε την βαθμολογία πέντε αστεριών για “πολύ λίγο”, σημειώνοντας ότι οι δοκιμές ασφάλειας έχουν σκληρυνθεί έκτοτε, οπότε το νέο αυτοκίνητο εξακολουθεί να αποτελεί ένα βήμα μπροστά και είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας. Η προηγούμενη γενιά 208 είχε πετύχει την μέγιστη βαθμολογία όταν δοκιμάστηκε το 2012.

Ο Matthew Avery, διευθυντής της έρευνας στο Thatcham Research, ο οποίος διεξάγει τις δοκιμές Euro NCAP, αποκάλεσε την βαθμολογία του 208 “αξιοσέβαστη”, προσθέτοντας ότι “δεν είναι καλή επιλογή εάν μεταφέρετε ενήλικες πίσω με την “κακή προστασία του αυχένα” που προσφέρουν τα πίσω καθίσματα.

Η προστασία τόσο των εμπρός όσο και των πίσω επιβατών είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς οι οικογένειες συνεχίζουν να αγοράζουν ολοένα και περισσότερο, μικρά αυτοκίνητα.