Το νέο Ultimate Hypercar της Mclaren δεν έχει παράθυρα και παρμπρίζ

Η Mclaren αποκάλυψε το Elva, ένα ακόμα hypercar, που αυτή τη φορά φέρνει κάτι από το παρελθόν.

Πρόκειται για το ανοιχτό σπορ-αγωνιστικό μοντέλο της δεκαετίας του 1960 που ονομαζόταν Mclaren-Elva M1A και δεν είχε πόρτες και παράθυρα. Εμπνευσμένο απ’ αυτό το νέο Elva δεν διαθέτει παράθυρα και παρμπρίζ, με το δεύτερο να είναι διαθέσιμο ως προαιρετικός εξοπλισμός σε ορισμένες χώρες για λόγους ασφάλειας.

Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων αποδίδει 815 PS και μεταφέρει την κίνηση μέσα από ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, κάνοντας τα  0-100 km/h σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 km/h σε μόλις 6,7″ (ταχύτερα και από τη McLaren Senna).

Και επειδή σίγουρα θα αναρωτιέστε, πως γίνεται ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο να μην διαθέτει παρμπρίζ και πώς δεν θα ενοχλεί τους επιβάτες σε επικίνδυνο βαθμό στις μεγάλες ταχύτητες, το Elva διαθέτει το προηγμένο σύστημα McLaren Active Air Management System (AAMS). Αυτό το σύστημα πρακτικά χρησιμοποιεί τον αέρα που εισέρχεται στο ρύγχος του αυτοκινήτου και μέσω καναλιών του αυξάνει την ταχύτητα και τον “εκτοξεύει” περνώντας πάνω από τα κεφάλια του οδηγού και το συνοδηγού, δημιουργώντας έτσι μία προστατευτική φούσκα από αέρα γύρω από την καμπίνα. Αυτό το σύστημα είναι απενεργοποιημένο στις χαμηλές ταχύτητες αλλά μπορεί να ενεργοποιηθεί χειροκίνητα.

Το hypercar θα παραχθεί σε περιορισμένη παραγωγή 399 μονάδων με τιμή που θα ξεκινά από τα €1.661.065 και άπειρες επιλογές εξατομίκευσης από το τμήμα McLaren Special Operations.