Το 2021 VW Golf R θα έχει 333 ίππους

Το Golf όγδοης γενιάς ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019 και από τότε γνωρίζαμε ότι θα ακολουθήσουν αργότερα μέσα στο έτος, πολλές εκδόσεις απόδοσης. Το GTI ήταν το πρώτο το οποίο είδαμε και ξέρουμε ότι θα ανακοινωθεί.

Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και ο διαχύτης είναι τα βασικά στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Στη συνέχεια υπάρχουν τα τεράστια φρένα, που παρόμοια με αυτά είδαμε και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες του GTI TCR νωρίτερα τον Φεβρουάριο και από το οποίο η μπροστινή πρόσοψη σε αυτό το αυτοκίνητο είναι εντελώς διαφορετική και πιο επιθετική.

Κάτω από το καπό, σύμφωνα με διάφορες διαρροές, υπάρχει ο γνωστός 2λιτρος TSI. Αυτή τη φορά θα αποδίδει 333 ίππους (23 περισσότερους από το προηγούμενο) και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. Η αύξηση στην ιπποδύναμη θα κάνει το νέο Golf R πιο ανταγωνιστικό απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Honda Civic Type R, το οποίο όμως εξακολουθεί να διοχετεύει όλη τη δύναμή του μόνο στους μπροστινούς τροχούς.

Τέλος Θα μπορούσε να υπάρξει ένα πιο γρήγορο μοντέλο που θα ξεπερνά τους 400, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημες πληροφορίες.