Το Audi A3 Sportback συνεχίζει να σαρώνει τα βραβεία

Το Audi A3 Sportback συνεχίζει να βραβεύεται σε διάφορους διαγωνισμούς ανά την Ευρώπη. Πιο πρόσφατες προσθήκες στην τροπαιοθήκη του, τα βραβεία «Χρυσό Τιμόνι 2020» και «Auto Trophy 2020», αμφότερα στην κατηγορία των compact μοντέλων.

Το πρώτο βραβείο, απονέμεται μετά από συνδυασμένη ψηφοφορία των αναγνωστών των εκδόσεων του περιοδικού Auto Bild σε όλη την Ευρώπη, των αναγνωστών της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag και κριτικής επιτροπής, αποτελούμενης από γνωστές προσωπικότητες του χώρου του αυτοκινήτου.

Στο δεύτερο, συμμετέχουν οι αναγνώστες του περιοδικού αυτοκινήτου Auto Zeitung. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι στα εφετινά Auto Trophy 2020 η Audi κυριάρχησε, αφού βραβεύτηκαν στις κατηγορίες τους και τα A1 Sportback, A3 Sportback, Q2, Q8 και e-tron Sportback.

Και τα δύο βραβεία έχουν μακρά ιστορία και τυγχάνουν αναγνώρισης και εκτός συνόρων. Το Χρυσό Τιμόνι είναι ένας από τους παλαιότερους αντίστοιχους θεσμούς βραβείων στην Ευρώπη – ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1976. Ένα σύνολο 63 νέων μοντέλων, χωρισμένα σε οκτώ κατηγορίες, ήταν υποψήφια για το Χρυσό Τιμόνι 2020. Σε κάθε κατηγορία, τα τρία μοντέλα που είχαν τις περισσότερες ψήφους στην ψηφοφορία των αναγνωστών, προκρίθηκαν στους τελικούς. Ο τελικός γύρος με 24 αυτοκίνητα πραγματοποιήθηκε στο DEKRA Lausitzring, πριν μερικές εβδομάδες. Στην πίστα αγώνων, 65 χιλιόμετρα βόρεια της Δρέσδης, μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διεθνείς εμπειρογνώμονες αξιολόγησε τα υποψήφια μοντέλα σύμφωνα με κριτήρια που βασίζονται στο πρόγραμμα δοκιμών του περιοδικού Auto Bild. Ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής και οι πρώην οδηγοί αγώνων Hans-Joachim Stuck και Joachim Winkelhock. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις προηγούμενες γενιές του A3, είχαν βραβευθεί με το Χρυσό Τιμόνι, το 1996, το 2012 και το 2013.

Όσον αφορά στο Auto Trophy, η εφετινή διοργάνωση ήταν η 33η στην ιστορία του. Στην ψηφοφορία του 2020 συμμετείχαν 442 συνολικά μοντέλα, χωρισμένα σε 21 κατηγορίες. Συνολικά ψήφισαν περίπου 19.000 αναγνώστες με το A3 Sportback να κερδίζει την κατηγορία του με το 15% των ψήφων. Για την ιστορία, το A1 Sportback κέρδισε στην κατηγορία των City Cars με 21,7%, το Q2 στα SUVs κάτω των 25.000 € με 17,4%, το Q8 στα Luxury SUV με 13,9% και το e-tron Sportback στα ηλεκτρικά SUV με 19%.