Το Audi Q4 E-Tron ετοιμάζεται και έχει κοινά στοιχεία με το ID.4

Η Audi αποκάλυψε το Q4 E-Tron concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019, και ήταν η πρώτη προεπισκόπηση του μικρού ηλεκτρικού crossover. Αυτό θα ενταχθεί στη γκάμα της Audi κάποια στιγμή στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021, και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει πλήρως την ανάπτυξή του. Οι νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν τις δοκιμές ψυχρού καιρού στη βόρεια Σουηδία, με το καμουφλαρισμένο πρωτότυπο να θυμίζει το επίσης ηλεκτρικό “ξαδερφάκι” του, ID.4. Τα δύο θα μοιραστούν την ίδια πλατφόρμα MEB, και γι’ αυτό, το αυτοκίνητο που βλέπεται είναι ένα Q4 E-Tron με το σώμα όμως ενός ID.4.

Το δοκιμαστικό όχημα διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες – ο ένας τροφοδοτεί τον μπροστινό άξονα και ο άλλος τροφοδοτεί τον πίσω. Έτσι ακόμα και στα ηλεκτρικά το “Quattro” της Audi συνεχίζεται. Ενώ τα Q4 E-Tron και VW ID.4 θα έχουν την ίδια αρχιτεκτονική και θα έχουν παρόμοια σχήματα, θα έχουν ξεχωριστό στυλ. Το περασμένο καλοκαίρι, η Audi αποκάλυψε ότι το Q4 E-Tron θα έφτανε με 25 τρόπους διαμόρφωσης για τους προβολείς και τα πίσω φώτα του, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να εξατομικεύσουν περαιτέρω τα οχήματά τους.

Όταν η Audi μίλησε για το νέο της crossover πέρυσι, ανακοίνωσε ότι το E-Tron θα ερχόταν με μια μπαταρία 82-kW παρέχοντας αυτονομία 450 χλμ. και απόδοση 300 ίππων (224 kilowatt). Σύμφωνα με την ίδια αναφορά με ταχυφορτιστή, το 80% της φόρτισης θα επιτυγχάνεται σε 30 λεπτά για τα 0-100 χλμ. σε 6,3 δευτερόλεπτα.

Το Q4 E-Tron αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μελλοντικής στρατηγικής ηλεκτροδότησης της εταιρείας, η οποία ελπίζει να βρει επιτυχία στην κατηγορία των crossover και SUV.