Το Hyundai i20N εξελίσσεται στο Nürburgring

Το νέο i20 έχει παρουσιαστεί διαδικτυακά εδώ και λίγες εβδομάδες μέσα από φωτογραφίες και ένα βίντεο που δημοσίευσε η Hyundai. Στο τέλος αυτού του βίντεο είδαμε ένα “θολωμένο” i20 με μεγάλους τροχούς και αεροτομή και υποθέσαμε ότι βλέπουμε την έκδοση i20N. Αυτή η έκδοση, το καυτό i20N, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης στο Nürburgring, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τον μεγάλο του αδερφό, το i30N.

Οι μηχανικοί έχουν καλύψει ολόκληρο το αυτοκίνητο, αλλά μπορούμε να δούμε τους μεγάλους πεντάκτινους τροχούς σχήματος Υ καθώς και τις μεγάλες κόκκινες δαγκάνες φρένων. Κρυμμένη στο πίσω μέρος είναι μια αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης, που βρίσκεται δεξιά κάτω από τον προφυλακτήρα.

Τουλάχιστον στον χαρακτήρα, το i20 N θα έχει μια σύνδεση με το αυτοκίνητο που αγωνίζεται στο World Rally Championship. Ωστόσο, μην περιμένετε από την Hyundai να προσφέρει κάτι αντίστοιχο με το Toyota GR Yaris. Το i20N θα έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο 1,6 λίτρων -ο ίδιος κινητήρας στο Kia Ceed Gt αποδίδει 204 ίππους και 265 Nm ροπή- που θα συνδέεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κίνηση θα μεταφέρεται μπροστά ενώ ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης θα βοηθήσει με την πρόσφυση. Τέλος η επιλογή για adaptive αναρτήσεις μαζί με τα modes οδήγησης, θα δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει το αμάξι όπως επιθυμεί.

Πληροφορίες για το πότε θα είναι έτοιμο δεν υπάρχουν ακόμα, εικάζουμε όμως ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στο 2ο εξάμηνο του 2020.

Πηγή: Motor1

One thought on “Το Hyundai i20N εξελίσσεται στο Nürburgring

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.