Το Hyundai iMax N είναι φτιαγμένο για Drift-άρισμα

Η Hyundai Αυστραλίας παρουσίασε ένα πολύ ιδιαίτερο project, το οποίο συνδυάζει το αμάξωμα του επαγγελματικού βαν iMax με τον κορυφαίο κινητήρα V6 της εταιρείας και επιθετικό στήσιμο από την N Performance.

Κάτω από το καπό του Hyundai iMax N Drift Bus, βρίσκεται ο twin-turbo V6 κινητήρας 3,5 λίτρων με απόδοση 402 PS και 555 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με τη βοήθεια διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Διαθέτει επίσης ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και πιο ισχυρά φρένα N με κόκκινες δαγκάνες.

Το πιο τρελό μάλιστα είναι ότι η αναλογία βάρους είναι 50/50 σε κάθε άξονα όταν το όχημα είναι πλήρως φορτωμένο με 8 επιβάτες. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα, με την τελική να είναι άγνωστη, μιας και δεν μας ενδιαφέρει σε ένα αυτοκίνητο…ή μάλλον σε ένα βανάκι φτιαγμένο για drift.

Tο μοντέλο βάφτηκε στην χαρακτηριστική απόχρωση N Performance Blue και απέκτησε αεροδυναμικό πακέτο με κόκκινες λεπτομέρειες που περιλαμβάνει εμπρός σπλίτερ, προεκτάσεις των μαρσπιέ, αεροτομή και διαχύτη. Οι ζάντες 19″ με ελαστικά επιδόσεων προέρχονται από το i30 N όπως επίσης και η εξάτμιση.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τιμόνι N, ηλεκτρικά εμπρός καθίσματα N Sport, μαύρη επένδυση οροφής και επενδύσεις από N suede και δέρμα στις πίσω σειρές καθισμάτων. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών των 842 λίτρων θα χωρέσει με άνεση τα έξτρα λάστιχα που θα χρειαστούν.

Ενδιαφέρον έχει το ότι σε αντίθεση με αντίστοιχα υπερ-βαν του παρελθόντος όπως το Ford Transit Supervan και το θρυλικό Renault Espace F1, το Hyundai iMax N Drift Bus διατηρεί την 8θέσια διάταξη στην καμπίνα επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να ζήσουν εκ των έσω τις επιδόσεις του στην πίστα. Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, το iMax N είναι το μόνο αυτοκίνητο στο οποίο ο οδηγός μπορεί να έχει μαζί του στην πίστα ολόκληρο το pit crew!